PSV verslaat ook Ajax: 1-0

23 oktober 2005 14:26

In een matige topper in Eindhoven trok PSV uiteindelijk met 1-0 aan het langste eind. PSV leek vermoeid na de zware reeks en kon daardoor Ajax de wil te weinig opleggen. De ploeg kon te weinig kansen creeren. Dat bleek na de 1-0 in de tiende minuut van Simons ook niet meer nodig. Een ogenschijnlijke schwalbe van Farfan leverde PSV een penalty op die door Simons onberispelijk werd binnengeschoten. Ibrahim Afellay had voor rust met twee afstandschoten PSV een comfortabelere voorsprong kunnen geven. Babel had aan de andere kant de beste en eigenlijk ook enige kans om gelijk te maken.

In de tweede helft werden de duels grimmiger, raakte Ajax gefrustreerd en had het geluk dat de scheidsrechter het gemeen natrappen van Pienaar richting Afellay niet zag. Ook Sneijder kwam met geel voor een gemene trap van achteren heel goed weg. Met geel op zak vervolgens een strafschop proberen te versieren, kan bij een consequent fluitende scheidsrechter ook verkeerd uitpakken. PSV bleef verder eenvoudig op de been. Alleen Afellay moest bij een corner een inzet van De Jong op de doellijn keren. Aan de andere kant had Alex nog een grote kans uit een corner. De bij Ajax afgekeurde Arouna Kon? verzuimde in de slotfase uit twee levensgrote kansen de score te verdubbelen.

Bekijk wedstrijdverslag van minuut tot minuut via de link hieronder naar het scorebord.