Transparent
Inloggen
Sluiten

In de catacomben met? Ibrahim Afellay

23 oktober 2005 23:56

Verslaggever: Ralf M.M. Stulti?ns

Na de puike zege op AZ vorige week en de midweekse brilstand tegen AC Milan, verscheen vanmiddag FC Mokum aan de Frederiklaan. Een zinderend duel werd het geen moment maar na ruim 90 minuten, was het toch weer PSV dat de drie wedstrijdpunten mocht koesteren. ?Matchwinner? Timmy Simons (hij benutte in de 10e speelminuut een kinderlijk gegeven strafschop) liet helaas te lang op zich wachten in de catacomben van het Philips Stadion, vandaar dat ?Ibi? Afellay maar weer eens onder mijn Bic? -pen geschoven werd.

Een op voorhand loodzwaar drieluk op de vaderlandse en internationale velden sluiten jullie doodleuk ongeslagen af. Staat PSV weer waar het moet staan?

?We hebben aan drie topwedstrijden zeven punten overgehouden; dat is gewoon een uitstekende prestatie. Al kan het natuurlijk altijd beter. Met name in Milaan lagen we zwaar onder druk maar ook tegen zo?n wereldelftal kunnen we dus een resultaat binnenslepen.?

Vandaag speel je ? als basisspeler ? tegen Ajax. Afgelopen week speelde je in de Champions League tegen AC Milan; waarschijnlijk schrik je dan niet meer van Ajax als tegenstander?

?Na de wedstrijd tegen AC Milan kneep ik mezelf wel even in mijn arm; je speelt daar toch tegen een team vol wereldspelers. Ik denk daar voor of tijdens zo?n wedstrijd niet aan maar na afloop besef je echt wel dat het fantastisch is om op zo?n hoog Europees niveau te spelen.?

Bereid je je op een wedstrijd tegen AC Milan anders voor dan op een duel tegen Ajax?

?Ik bereid me eigenlijk altijd hetzelfde voor op een wedstrijd al is het wel zo dat topwedstrijden in de Eredivisie of de Champions League altijd op zichzelf staan. Dat zag je vandaag ook tegen Ajax. Het was een moeizame wedstrijd al vind ik wel dat we verdiend gewonnen hebben. 2-0 was zeker mogelijk geweest!?

Je speelde zelf ? op het middenveld ? een heel aardige wedstrijd maar je was wel een aantal malen slachtoffer van een forse overtreding. Dat is uiteraard vervelend maar je kunt het ook als een compliment voor je spel opvatten.

?Ik heb twee stevige overtredingen te verwerken gehad. De eerste ? Pienaar trapte na ? was een vervelende overtreding vind ik en de aanslag op mijn enkel van Sneijder vond ik ook erg zwaar. Eerlijk gezegd ondervind ik daar nu wel wat last van.?

Ontsnapte Ajax dan aan twee rode kaarten?

?Normaal gesproken kan de scheidsrechter rood trekken voor een tackle van achteren en het natrappen van Sneijder heeft de scheidsrechter kennelijk niet gezien. Maar goed, het leven gaat door.?

PSV sluit een loodzware week dus uitstekend af?

?Wat ik zal zei? we hebben uit drie topduels zeven punten over weten te houden. Ik ben dan ook erg tevreden met de resultaten deze week. Gelukkig hebben we nu een kleine week rust voordat we naar Enschede afreizen om tegen FC Twente te spelen. Daar gaan we ons nu op voorbereiden.?




Tags

milan afellay aanslag bic binnenslepen drieluk enschede eredivisie frederiklaan kinderlijk kneep loodzwaar malen matchwinner milaan mokum natrappen ondervind opvatten overgehouden overtredingen pen pienaar puike schrik simons slachtoffer speelminuut timmy trapte twente voorbereiden voorhand wedstrijdpunten wereldelftal wereldspelers zinderend

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.840 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev praag psvrijnwoude ramalho renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage