Berusting bij spelers PSV

18 oktober 2000 23:01

Verslaggever: RvW

Na de wedstrijd was er vooral berusting bij Van Bommel, Hofland en Van der Doelen over de nederlaag. Waar PSV het volgens de media PSV uiteindelijk zelf had laten liggen, daar waren de spelers reeel over de nederlaag. Volgens de PSV-ers werd er goed gespeeld in de tweede helft, maar werden er te weinig kansen gecreeerd. De goal was eigenlijk de eerste halve kans en die was direct raak. 'Europees is dat natuurlijk uitstekend, uit een 1/2 kans een doelpunt maken' aldus Van der Doelen. 'Daardoor zaten we dichtbij een gelijkspel. We moesten iets terugzakken en compacter gaan voetballen, maar gaven het via slordige momenten weg. Toen Manchester vervolgens aanzette was het alsnog gedaan. We stonden zo met 3-1 achter. Tweede helft hebben we goed gespeeld op de helft van de tegenstander, maar daar koop je niets voor. Uiteindelijk gezien is het Europees een vrij normale uitslag.'

Volgens Van Bommel ontbrak het meedogenloze verdedigen na de 1-1 gelijkmaker. Manchester United was volgens hem niet fantastisch, maar PSV zeker ook niet. 'Een puntje was misschien wel een beetje teveel gevraagd' aldus Van Bommel 'het is niet anders. Nu zullen we dus minimaal een punt moeten halen in Kiev.'