Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV zorgt voor stunt door zege op AC Milan

1 november 2005 22:58

PSV heeft dinsdagavond voor een grote stunt gezorgd in de Champions League door het grote AC Milan op eigen veld te verslaan. De manschappen van Guus Hiddink verbeterden de prestatie van twee weken geleden, toen al knap met 0 - 0 werd gelijkgespeeld in Milaan, door met 1 - 0 te zegevieren. Het enige doelpunt van de wedstrijd viel al in de 12de minuut en werd gescoord door uitblinker Farfan. PSV heeft door de zege goede zaken gedaan voor plaatsing voor de tweede ronde van de Champions League.

Ondanks dat de eerste minuten van het duel voor AC Milan waren was het PSV dat nog binnen het kwartier brutaal de leiding nam. Farfan profiteerde van een slippertje van Kaladze door de bal hard laag in de korte hoek binnen te trappen. Na het doelpunt bleef PSV gevaarlijk. Alex zorgde bijna voor de tweede treffer van PSV, maar Dida wist de harde kopbal van zijn landgenoot knap te pareren. Milan stichtte in de eerste helft alleen gevaar uit standaardsituaties, maar steeds was Gomes paraat.

In de tweede helft bleef PSV het spel slim spelen en creeerde via Farfan, Beasly en Cocu aardige kansen, die echter geen doel troffen. AC Milan moest komen en nam ook het initiatief, maar echt gevaarlijk werd het nooit voor het doel van Gomes door goed verdedigingswerk van PSV. Nadat Stam met rood (2x geel) van het veld moest speelde PSV de wedstrijd professioneel uit. De voorsprong werd zelfs bijna nog vergroot, maar de sterke Aissati zag zijn schot net overvliegen.




Tags

milan farfan gomes aissati beasly cocu creeerde dida hiddink kaladze landgenoot manschappen milaan overvliegen paraat pareren stam stichtte verbeterden verdedigingswerk zegevieren

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aap afm bardet belasting bla bosz business eredivisie feyenoord hendrikus kompas kou kroes ofwel oost praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen sandler seat seizoenskaart skipper soccernews soubavaria sparta utrecht voorkennis