Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV in 1/8 finale Champions League niet tegen Ajax

2 november 2005 19:14

Verslaggever: JV

Mochten zowel PSV als Ajax de 2e ronde van de Champions League bereiken dan worden beide clubs bij de loting voor de 1/8 finale hoe dan ook uit elkaar gehouden. Clubs uit hetzelfde land en clubs die bij elkaar in de poule zaten, worden bij de loting op 16 december in Nyon uit elkaar gehouden. Het feit dat Liverpool en Chelsea momenteel bij elkaar in ??n poule zitten, heeft te maken met het feit dat de titelhouder met een speciale dispensatie deelneemt aan de Champions League en daardoor als enige geen landenbescherming heeft gekregen.

Ondanks protesten van Manchester United zijn alle acht groepswinnaars bij de loting voor de 1/8 finale beschermd en loten zij altijd een runner-up uit een andere poule. Bovendien wordt de heenwedstrijd bij de runner-up gespeeld en de terugwedstrijd bij de groepswinnaar. Voor de kwartfinale en de halve finale van de Champions League zijn er geen geplaatste clubs en zal er een volledig open loting zijn.

Meer op




Tags

runner chelsea dispensatie groepswinnaar heenwedstrijd landenbescherming liverpool loten nyon titelhouder

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bla business dichterbij dwhm eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte