Transparent
Inloggen
Sluiten

Roda JC koopt meerwaarde op Kon? al uit

13 november 2005 15:47 - Lierse.be

Verslaggever: JV

Roda JC heeft de meerwaarde op de transfer van Arouna Kon? al uitgekocht bij Lierse SK. Twee jaar geleden verkocht de Belgische club Kon? aan de Limburgse club en dong een optie in het contract af waardoor de club 15% op de meerwaarde verkreeg bij een latere verkoop. Omdat een transfer naar Ajax al mislukte, Kon? slechts verhuurd is aan PSV en Lierse momenteel in geldnood zit, wilde de Belgen een definitieve transfer naar Eindhoven niet afwachten. Het bedrag wat Roda JC betaald heeft om de optie af te kopen, doet Lierse geen uitspraken over. Naar verluidt gaat het om 250.000 euro.

Roda JC is ook tevreden met de deal. "Als wij Kon? niet verkopen, krijgen ze namelijk niets. Die kans lijkt klein, want PSV is zeer gecharmeerd van de Ivoriaanse invaller en zal naar alle waarschijnlijkheid de spits gewoon overnemen", aldus Frank Rutten, directeur bij Roda. Het bedrag wat PSV aan het eind van het seizoen moet betalen voor Kon? is al vastgelegd in de huurovereenkomst tussen PSV en Roda JC. Ook hebben de Eindhovenaren begin van het seizoen al een aanzienlijk bedrag betaald aan de Limburgse club.

Meer op Lierse.be




Tags

roda lierse dong geldnood ivoriaanse rutten uitgekocht verkreeg waarschijnlijkheid

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage