Forse nederlaag PSV bij Schalke: 3-0

23 november 2005 22:34

PSV is nog niet zeker van deelneming aan de tweede ronde van de Champions League. De landskampioen uit Eindhoven verloor de uitwedstrijd bij Schalke 04 met 3-0. Grote man bij Schalke 04 was Kobiashvili. Hij maakte alle drie de treffers voor de Duitsers. Kobiashvili benutte twee keer een strafschop.

PSV had het duel in het eerste half uur redelijk onder controle. Toch moest het de 1-0 toestaan. Andre Ooijer maakte hands in het strafschopgebied. De verdediger ging niet met zijn hand naar de bal, maar er werd wel een penalty gegeven. In de slotfase van de eerste helft had PSV het moeilijk en kwam het enkele keren goed weg.

In het begin van de tweede helft herstelde de ploeg zich en zette het druk op de goal van Schalke'04. Tot echte kansen kwam het bijna nooit. Schalke'04 speelde vervolgens het gewenste spelletje. Na de 2-0 was het echt gebeurt met PSV. De ploeg kon zich geen vuist maken en moest vervolgens nog toezien dat het 3-0 werd via een penalty. Sibon ging achter zijn tegenstander aan en raakte hem bij een sliding.

Na de ruime nederlaag in Turkije volgde dus opnieuw een ruime nederlaag in Duitsland. Juist tegen AC Milan wist de ploeg uit wel een goed resultaat te behalen.