Transparent
Inloggen
Sluiten

Winst tegen Fenerbahce levert kwalificatie op; bij verlies niet eens UEFA Cup

23 november 2005 22:45

Alles komt uiteindelijk neer op de laatste Champions League wedstrijd thuis tegen Fenerbah?e. Indien PSV wint, kwalificeren de Eindhovenaren zich ongeacht de uitslag bij AC Milan - Schalke ?04 zich voor de tweede ronde van de Champions League. Alleen als het in San Siro in een gelijkspel eindigt, is PSV verzekerd van de eerste plaats in de groep. Als ??n van die partijen wint, zal PSV tweede worden.

Bij een gelijkspel is PSV zeker van de UEFA Cup maar wordt het rekenen om door te gaan in de Champions League. Bij een gelijkspel tegen Fenerbahce gaat PSV alleen naar de 2e ronde als Schalke in San Siro wint van AC Milan. Het onderlinge resultaat met AC Milan is namelijk in het voordeel van de Eindhovenaren. Als beide wedstrijden gelijk eindigen blijft de stand zoals deze is en gaan Schalke en AC Milan naar de 2e ronde. Wint AC Milan en speelt PSV gelijk dan gaan de Eindhovenaren niet naar de 2e ronde op het onderling resultaat met Schalke.

Fenerbah?e kan de 2e ronde niet meer halen. De Turken hebben helemaal niets aan een gelijkspel en zullen in Eindhoven op de winst moeten spelen om niet uitgespeeld te zijn in Europa. Indien PSV verliest van Fenerbah?e eindigt PSV in punten gelijk met de Turken. Op onderling resultaat wordt PSV dan vierde en haalt het dus niet eens de UEFA Cup.




Tags

milan schalke uefa fenerbah fenerbahce kwalificatie san siro

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn dichterbij eredivisie feyenoord flamingo hendrikus jong koen kou kroes madueke manolev praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler shevchenko skipper slot soccernews tuchtcommissie vip waarheidsgehalte wedstrijdrapportage