Transparent
Inloggen
Sluiten

Commotie over pasfotoregistratie bij NAC-supporters

26 november 2005 20:59

Verslaggever: MP

De NAC-supporters zijn niet te spreken over de pasfotoregistratie die 3 december voor hen geldt bij de uitwedstrijd tegen PSV. Alleen supporters die een pasfoto hebben ingeleverd, worden toegelaten tot de bussen in Breda en dus het bezoekersvak in Eindhoven. De NAC-fans willen zo laagdrempelig mogelijk een potje voetbal zien. NAC zegt dat PSV de pasfotoregistratie vereist. De supporters uit Breda voelen zich met pasfotoregistratie behandeld als ware criminelen. Op 5 november zijn de NAC supporters al uit protest 'pasfotoloos' naar Kerkrade afgereisd.

De pasfotoregistratie is een vereiste van de regering, KNVB en gemeenten om de play-offs goedgekeurd te krijgen. Alleen bij een vrij-vervoer regeling hoeft er niet geregistreerd te worden. NAC werkt als ??n van de drie clubs mee aan een pilot van de KNVB met betrekking tot het verzamelen van pasfoto's. Dit doen ze omdat de kosten worden vergoed door de KNVB. Deed NAC niet mee, dan diende ze volgend seizoen zelf voor de kosten op te draaien.

Meer op




Tags

nac pasfotoregistratie knvb pasfoto bezoekersvak criminelen kerkrade laagdrempelig pasfotoloos pilot potje protest regeling regering toegelaten vergoed vervoer

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage