Transparent
Inloggen
Sluiten

Het gerucht over Roman Abramovitsj

29 november 2005 19:44

Verslaggever: RvN

Op internet doen er diverse berichten de ronde waarbij Roman Abramovitsj wordt genoemd als mogelijke investeerder voor PSV. PSV Netwerk volgde het gerucht al vanaf de oorsprong, midden vorige week. Toen pikten Zuid-Amerikaanse media een bericht op dat naar verluidt op Newsru.com had gestaan. Op de Russische site zelf troffen wij het overigens niet aan, hetgeen het moeilijk maakt te bepalen wat de oorspronkelijke lezing van het verhaal is geweest. Volgens de eerste berichten in Zuid-Amerika zou het Russische bericht melding maken dat Abramovitsj interesse heeft om via dochtermaatschappijen te investeren in meerdere clubs. Dit was al het geval bij CSKA Moskou, maar inmiddels is die dochtermaatschappij verkocht. In dat bericht zou een woordvoerder hebben bevestigd dat Abramovitsj een grote som geld heeft vrijgemaakt om te investeren in het Israelische Hapoel Tel Aviv. De eerste berichten noemden ook clubs als Corinthians, PSV, Espanyol, Hibernian en West Ham United, clubs die al eerder in verband werden gebracht met Chelsea als opties. Of het oorspronkelijke verhaal dus slechts logische suggesties zijn of dat er een kern van waarheid in zit, is geheel de vraag. Vooralsnog lijkt het niet meer dan suggestie.

Sinsdien werd het verhaal breed opgepakt in Zuid-Amerika en sprong het vervolgens over naar Spanje. Daarin kwam de naam van PSV ook steeds terug als zou de Rus erin willen investeren. Zo citeerde VI.nl uit de Spaanse krant Sport.

Meer op




Tags

abramovitsj roman amerika aviv chelsea citeerde corinthians cska dochtermaatschappij dochtermaatschappijen espanyol ham hapoel hibernian kern lezing newsru oorsprong pikten rus sinsdien suggestie vrijgemaakt waarheid west

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla business dichterbij eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte