Transparent
Inloggen
Sluiten

Geruchten Abramovitsj lijkt storm in glas water

30 november 2005 23:43 - Newsru.com

Verslaggever: RvN, Olympiakos

Gisteren berichtten we al sceptisch over de berichtgeving op internet over de wens van Roman Abramovitsj om te investeren in PSV. De manier waarop het gerucht ontstond deed al vermoeden dat het slechts suggestie betrof.

Het originele artikel werd inmiddels gevonden en vertaald door forumlid Olympiakos.

Abramovitsj gaat investeren in de voetbalclub Hapoel (Tel Aviv)

De eigenaar van Chelsea Roman Abramovitsj is van plan een substantieel bedrag te besteden voor het overnemen van de voetbalclub Hapoel Tel Aviv. Dat maakte de persoonlijk perswoordvoerder van Abramovitsj, John Man, bekend tijdens een telefoongesprek uit Moskou met de correspondent van de krant Ma?ariv. Daarbij preciseerde Mann dat Abramovitsj niet rechtstreeks zelf onderhandelt, maar via een derde persoon (zoals hij eerder ook deed ten aanzien van CSKA Moskou)
Mann bevestigde dat hem vooralsnog niets bekend is over concrete contacten. ?Ik weet dat Abramovitsj in totaal van een club de gevolmachtigd eigenaar is, en wel van het Londense Chelsea. De betrekkingen die hij met andere clubs heeft zijn slechts indirect. Want als een zakenman leiding geeft aan meer als een club, en die elkaar in UEFA-kader tegen komen, dan leidt dat tot iedereen voor problemen (volgens de regels van de UEFA kunnen aan een toernooi niet meerdere clubs meedoen die toebehoren aan dezelfde eigenaar). Het is niet uitgesloten dat het feit dat Abramovitsj deel uitmaakt van het joodse volk een bijzondere sympathie voor Israel bij hem teweeg brengt. Ik weet dat hij meerdere malen in Uw land is geweest? ? zo deelde Mann mee.

De laatste dagen zijn de veronderstellingen over Abramovitsj? toekomstige overname van Hapoel niet doorgedrongen tot de bladzijden van de Israelische sportpers. John Mann geeft op dat feit het volgende commentaar: ?Wat dat betreft is Abramovitsj de meest veeleisende mens ter wereld. Dat niets in geen enkel land tot krantenkoppen leidt . Twee weken geleden in Portugal vond er een tennistoernooi plaats, waarbij de organisatoren de zakenman verzochten om het toernooi onder zijn aegis te nemen. En een week geleden kreeg hij een zelfde soort verzoek van het Wimbledon-toernooi.

Naar zeggen van zijn assistent bevindt Abramovitsj zich op dit moment in Maleisie. Het is niet uitgesloten dat hij van daar uit naar Israel zal vliegen.
Afgezien van Chelsea, waarvan Abramovitsj voor 100 procent eigenaar is, en CSKA, dat hij indirect (of: via een tussenpersoon?) bestuurt, verkent de directeur van Tsjoekotka het terrein voor wat betreft het verwerven van nog enkele bekende voetbal-clubs: Hibernian (Schotland), PSV (Nederland), Espanyol (Spanje) en Corinthians (Brazilie). Via de laatste club verwierf het bedrijf MSI, waarmee de naam van Abramovitsj in het buitenland geassocieerd wordt, al voor miljoenen dollars enkele legionairs, waaronder de Argentijn Carlos Tevez.

Een leidende commentator van de Londense krant The Times die de Chelsea en de andere projecten van Abramovitsj nauw volgt, vertelde afgelopen maandag de krant Ma?riv het volgende: ?Velen in de wereld veronderstellen dat de magnaat zijn kapitaal schoon wast door geld te investeren in diverse clubs. Maar ?hoe ze ook proberen- noch de UEFA, noch de FIFA kunnen absoluut geen concrete bewijsstukken en andere documenten vinden die wijzen op illegale acties van Abramovitsj.?

Dezelfde Engelse journalist meent dat veel meer het streven naar politieke invloed en de wens tot toenadering met het Joodse volk en Israel Abramovitsj? drijfveer voor een waarschijnlijke overeenkomst met Hapoel vormen. ?Laten we het voorbeeld van CSKA nemen: Abramovitsj nam deze club bij de hand ? en nu houdt heel Moskou van hem.?, zo merkte de journalist op.

De onderhandelingen van Abramovitsj met het bedrijf ?Keter?, waaraan Hapoel op dit moment toebehoort, gaan in een dichte mist gehuld. Het is slechts bekend dat de Israelische milliardair Lev Levaev (ook een afstammeling uit de voormalige USSR) de tussenpersoon bij deze contacten is. Informatiebronnen verwachten de officiele verklaring over de uitkomst in de komende week.

Meer op Newsru.com




Tags

abramovitsj hapoel chelsea eigenaar mann cska israel uefa aviv glas londense roman tussenpersoon water zakenman aegis afgezien afstammeling ariv berichtten betrekkingen bewijsstukken bladzijden carlos commentator corinthians correspondent documenten dollars doorgedrongen espanyol fifa forumlid gehuld gevolmachtigd hibernian informatiebronnen kader kapitaal keter krantenkoppen legionairs leidende levaev magnaat maleisie malen milliardair msi nederland olympiakos originele overname perswoordvoerder portugal preciseerde riv schoon schotland sportpers substantieel suggestie sympathie telefoongesprek tennistoernooi terrein tevez times toebehoren toenadering tsjoekotka uitmaakt ussr veeleisende verkent veronderstellen veronderstellingen vertaald verwerven verwierf verzochten waarschijnlijke wast wimbledon

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.846 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage