Transparent
Inloggen
Sluiten

Waterreus wint concurrentiestrijd

27 januari 2000 04:26 - Algemeen Dagblad

Verslaggever: NvdL

Het Algemeen Dagblad meldt deze morgen dat Ronald Waterreus de concurrentiestrijd met doelman Kralj gewonnen heeft. Tegen de verwachting in staat 'Reus' tegen Vitesse komende zaterdag onder de lat. Gerets deelde dit gisteren aan zijn selectie mee. Ivica Kralj, die aan het begin van het seizoen nog voor vijf jaar tekende bij PSV, neemt plaats op de tribune.

Het is een grote overwinning voor de Limburger die begin dit seizoen nog onder vuur lag bij het bestuur. Tegen verwachting in bleef de keeper bij PSV en wilde hij zijn contract uitdienen. Dit bracht de nieuwe trainer Gerets bij aantreden gelijk in een lastig parket aangezien hij van het vetrek van Waterreus was uitgegaan. Gerets had inmiddels al een nieuwe keeper aangetrokken. PSV begon derhalve het seizoen met drie keepers aangezien Lodewijks gewoon was gebleven. Waterreus viel in de voorbereiding buiten de boot maar kwam aan het begin van het seizoen wegens een blessure van Kralj toch in de basis. Kralj kreeg na een paar maanden een nieuwe kans maar raakte opnieuw geblesseerd. In de tussentijd keepte Waterreus vrijwel foutloos. Toch kondigde Gerets aan Kralj, aan het begin van het nieuwe jaar, opnieuw een kans te geven. Kennelijk heeft Kralj Gerets in de voorbereiding niet van zijn kwaliteiten kunnen overtuigen en dus neemt Waterreus komende zaterdag plaats in het doel, Kralj zit op de tribune en Lodewijks op de bank.

Het is de derde concurrentiestrijd die Waterreus overleeft bij PSV. Eerst was daar Stanley Menzo die al vrij snel uit beeld verdween. Vervolgens werd uit Duitsland Georg Koch aangetrokken, maar ook hij stond slechts vijf wedstrijden in de goal. En nu, na een half jaar, dus Kralj.

Meer op Algemeen Dagblad




Tags

kralj waterreus gerets lodewijks aantreden bestuur duitsland foutloos georg ivica koch kondigde limburger menzo overleeft parket reus tussentijd uitdienen vetrek vitesse vuur

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage