Transparent
Inloggen
Sluiten

Kon? en Kezman tegen Nederland op WK

9 december 2005 22:07

Verslaggever: NvdL

Zojuist is de loting verricht voor het Wereldkampioenschap voetbal 2006 in Duitsland. Het Nederlands elftal kwam daarbij in de 'poule des doods' terecht. Nederland speelt in de eerste ronde tegen Argentini?, Ivoorkust en Servi? en Montenegro. Dat betekent dat Nederland het in Duitsland o.a. op zal moeten nemen tegen ex-PSV spits Mateja Kezman (die speelt voor Servi? en Montenegro) en tegen de huidige spits van PSV: Arouna Kon? (spelend voor Ivoorkust).

Vooral voor Andr? Ooijer (mocht hij meegaan naar Duitsland) zullen het dan ook twee wedstrijden met een speciaal tintje worden. Hij zal in de verdediging van Oranje deze voor hem waarschijnlijk door en door bekende spitsen onschadelijk moeten maken.

Ook DaMarcus Beasley speelt met zijn Verenigde Staten in een loodzware poule. Zijn geboorteland neemt het in Duitsland op tegen Itali?, Ghana en Tsjechi?. De aan NAC uitgeleende spits Johan Vonlanthen en ex-PSV?er Johann Vogel spelen net als tijdens de kwalificatieronde in de poule tegen Frankrijk. Daarnaast nemen ze het op tegen Togo en het Zuid-Korea van Park en Lee.

Guus Hiddink en Jason Culina nemen het met hun Socceroos tot slot op tegen het Brazili? van Alex en Gomes, al is het nog maar zeer de vraag of de PSV'ers meegaan naar Duitsland. Gomes lijkt een redelijke kans te maken, maar Alex is nog steeds niet in beeld voor de geel-groenen. In hun poule zitten ook Japan en Kroati?.

Volgens Cocu kon Nederland het niet veel moeilijker treffen. "Argentini? is een grote favoriet voor de eindzege. Ivoorkust is volgens mij het sterkste land van Afrika en van Servi? en Montenegro heb je natuurlijk ook niet zomaar gewonnen. Misschien is het een voordeel dat we de laatste groepswedstrijd tegen Argentini? spelen. Maar dat moeten we ook nog maar afwachten. We hebben het niet getroffen. Deze loting had voor ons veel en veel beter uit kunnen vallen", aldus de aanvoerder van PSV.

Meer op




Tags

duitsland nederland argentini ivoorkust kezman montenegro servi gomes meegaan afrika beasley brazili cocu culina damarcus doods eindzege frankrijk geboorteland ghana groenen groepswedstrijd hiddink itali japan jason johann korea kroati kwalificatieronde lee mateja nac ooijer oranje park slot socceroos spelend tintje togo tsjechi uitgeleende vogel vonlanthen wereldkampioenschap

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.846 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage