PSV met 1-0 onderuit tegen Feyenoord

11 december 2005 14:25

PSV is er niet in geslaagd een goed resultaat weg te halen uit Rotterdam. Het doelpunt van Kuyt in de zevende minuut werd uiteindelijk de beslissing in de wedstrijd. In een spannende wedstrijd die op en neer golfde trokken de Rotterdammers uiteindelijk aan het langste eind.

Door het vroege doelpunt moest PSV al snel op zoek naar de gelijkmaker. Na een kwartier spelen nam PSV dan ook het heft in handen. PSV was de betere ploeg, maar kon de gelijkmaker niet afdwingen in de eerste helft. In de tweede helft ging PSV op een gegeven moment alles of niets spelen. Hiddink bracht dan ook Robert en Sibon in het veld om de aanval te ondersteunen. Met lange ballen bleef PSV voor gevaar zorgen. In de slotfase ging zelfs Gomes nog mee bij corners. Bij de eerste keer kopte juist hij op de goal, later mocht hij ook nog inschieten. Tot de gelijkmaker kwam het echter niet.

PSV mocht van geluk spreken dat de wedstrijd niet al eerder was beslist. Door de ruimte die PSV weg moest geven achterin, kreeg Feyenoord een reeks goede kansen op de 2-0. Die bleef uiteindelijk uit, zelfs toen Gomes mee naar voren was gekomen en de Rotterdammers in de counter daar niet van konden profiteren.