Transparent
Inloggen
Sluiten

Olympique Lyon wordt met het jaar sterker

16 december 2005 12:58

Door vorig seizoen voor de vierde achtereenvolgende keer landskampioen te worden, wist Olympique Lyon zich voor de zesde achtereenvolgende maal te plaatsen de Champions League. Voor die tijd speelde de ploeg alleen in de UEFA-Cup (11x) of in de Europacup voor bekerwinnaars (4x). Europese successen werden er nooit geboekt. In het seizoen 1963/64 bereikte Lyon ten koste van Hamburger SV de halve finale van de EuropaCup- II. De uiteindelijke winnaar (Sporting Lisabon) was in een play-off duel in Madrid pas te sterk. In de UEFA-Cup waren de resultaten magertjes. Slechts ??n keer, in het seizoen 1998/99, werd de kwartfinale bereikt.

Vanwege een derde plaats in de Franse competitie plaatste Lyon zich voor de 3e voorronde van de Champions League voor het seizoen 1999/00. Daarin werd echter kansloos verloren van NK Maribor, die een seizoen ervoor door PSV in verlenging wel werd uitgeschakeld. Een seizoen later kwam Lyon wel door de 3e voorronde heen. Op onderling resultaat (meer uitdoelpunten) werd zelfs meteen de 2e ronde bereikt in een poule met Valencia, Olympiakos en Heerenveen. In die 2e ronde werden de Fransen op onderling resultaat met Arsenal echter uitgeschakeld. In het seizoen 2001/02 werd Lyon derde achter Barcelona en Bayer Leverkusen waardoor ze verhuisde naar de UEFA-Cup. In de 4e ronde werd Lyon uitgeschakeld door het nietige Slovan Liberec uit Tjechi?.

In het seizoen 2002/03 haalde Lyon knap vier punten tegen Inter Milan maar omdat er tegen Ajax nul punten werden gepakt ?n de laatste wedstrijd tegen het al uitgespeelde Rosenborg BK niet gewonnen werd, werden de Fransen op onderling resultaat met Ajax uitgeschakeld voor de 2e groepsronde. In de 3e ronde van de UEFA Cup werd Lyon meteen uitgeschakeld door het nietige Denizlispor uit Turkije. Een seizoen later was het wel weer prijs. In een poule met Bayern M?nchen, Celtic en Anderlecht werd de Franse kampioen knap eerste. In de 1/8 finale werd Real Sociedad eenvoudig aan de kant gezet. In de kwartfinale was de uiteindelijk winnaar (FC Porto) te sterk.

Het kunstje van dat seizoen werd vorig seizoen weer herhaald. In een poule met Manchester United, Fenerbah?e en Sparta Praag werd Lyon knap eerste waardoor het in de 1/8 finale tegen een nummer 2 uit een andere poule mocht aantreden. Werder Bremen, dat heel knap Valencia had uitgeschakeld, werd daarin gedeclaseerd. In Duitsland werd het al 3-0 voor de Fransen in Lyon 7-2 waardoor de Franse kampioen het op mocht nemen tegen voormalig Europacup winnaar PSV in de kwartfinale.

De Eindhovenaren zegevierden echter door tweemaal 1-1 te spelen en vervolgens de strafschoppen beter te nemen. Robert schoot de winnende erin. Lyon toonde zich na afloop overigens een slecht verliezer.

Dit seizoen heerste Olympique Lyon in groep F. Zo werd Real Madrid in de eerste wedstrijd gedeclasseerd: 3-0. Tegen Rosenborg en Olympiakos werd tweemaal gewonnen. De Fransen eindigden zo met maar liefst 16 punten bovenaan.

In de Franse competitie gaat het eveneens crescendo met de Zuid-Franse ploeg. Na 18 wedstrijden heeft men met 44 punten een straatlengte voorsprong op de nummer twee, AJ Auxerre, dat het met 32 punten moet doen.

Meer op




Tags

lyon uefa europacup madrid nietige olympiakos rosenborg valencia voorronde aantreden anderlecht arsenal auxerre barcelona bayer bayern bremen celtic crescendo denizlispor duitsland fenerbah gedeclaseerd gedeclasseerd groepsronde hamburger heerenveen herhaald inter kunstje leverkusen liberec lisabon magertjes maribor milan porto praag slovan sociedad sparta sporting tjechi turkije uitdoelpunten verlenging werder zegevierden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.847 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage