Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV verslaat NEC: 0-2

26 december 2005 16:25

PSV heeft vanmiddag goede zaken gedaan door met 0-2 te winnen bij NEC. De Eindhovenaren pakken hiermee weer alleen de koppositie in de Eredivisie.

In de tweede minuut ging Denneboom alleen op Gomes af, die knap redde. Vier minuten later bracht Arouna Kone PSV op voorsprong. Zijn schot, dat nog van richting werd veranderd door het been van NEC-verdediger Olsson, viel in het doel. Even later had de Ivoriaan nog een uitgelezen mogelijkheid op een doelpunt. Ditmaal faalde hij echter. In een aantrekkelijke eerste helft werd verder niet meer gescoord.

In de tweede helft kregen de Eindhovenaren het onverwacht lastig tegen NEC, dat het AZ vorige week ook al moeilijk maakte in de beker. De Nijmegenaren wisten veelvuldig druk te zetten op de verdediging van PSV. Gomes voorkwam minimaal twee keer een zeker geacht doelpunt. In de 57e minuut ranselde hij een prachtige vrije trap van Barreto uit de bovenhoek. In de 70e minuut moest hij zich volledig strekken op een inzet van Denneboom en kon hij de bal met zijn vingertoppen tot een hoekschop verwerken. Nadat NEC in de slotfase met vier spitsen nog een punt probeerde te redden, besliste Beasley uit een counter in de slotminuut de wedstrijd. Uit een voorzet van Jason Culina kon de Amerikaan vrij de 0-2 binnen koppen.




Tags

denneboom gomes aantrekkelijke barreto beasley besliste bovenhoek counter culina ditmaal eredivisie ivoriaan jason kone nijmegenaren olsson onverwacht ranselde slotminuut strekken vingertoppen voorkwam

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.846 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bla bosz business dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord kompas kou kroes oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht voorkennis waarheidsgehalte