Transparent
Inloggen
Sluiten

Hiddink windt zich op over Sportgala

26 december 2005 18:16

Guus Hiddink is boos op de organisatie van het Sportgala. Hij wil het evenement niet meer bezoeken als de stemprocedure niet wordt gewijzigd. Tijdens het Sportgala worden elk jaar de Sportman, -vrouw en -ploeg van het Jaar gekozen door de sporters zelf. Hiddink vindt het oneerlijk dat alleen sporters die aangesloten zijn bij het NOC*NSF daarbij hun stem mogen uitbrengen. Alle voetballers net als andere profsporters mogen niet stemmen.

PSV was dit jaar genomineerd voor Sportploeg van het Jaar. De club werd niet gekozen door de sporters. In voetballand bestaat de indruk dat olympische sporters weinig ophebben met de prestaties van de in hun ogen duurbetaalde profvoetballers. "Het zijn olympische atleten die de keuze bepalen en zij kiezen nu eenmaal vaak iemand uit hun midden" aldus Hiddink. In 2002 toen de zilveren turnploeg werd verkozen boven UEFA-Cup winnnaar Feyenoord was er precies dezelfde kritiek.

De coach van PSV noemde het Sportgala 'een elitair feestje van het NOC*NSF'. "Of we daar in de toekomst w??r gaan zitten? Dacht het niet, h?? Voetballers winnen die prijs niet, kijk naar Feyenoord in 2002. Zolang er geen ??nduidige criteria zijn, wil ik best naar zo?n gala gaan om bij te praten met andere coaches. Maar niet als genomineerde. Wereldwijd hebben we met PSV eer voor Nederland behaald, dat merk ik dagelijks. Maar op zo?n gala worden zeilers, roeiers en anderen altijd hoger aangeslagen dan voetballers, wielrenners of tennissers", aldus Guus Hiddink.

Meer op




Tags

hiddink sportgala sporters feyenoord gala noc nsf windt aangeslagen atleten criteria duurbetaalde eer elitair evenement nduidige nederland ophebben profsporters profvoetballers roeiers sportman sportploeg stemprocedure tennissers turnploeg uefa voetballand wielrenners winnnaar zeilers zilveren

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla business dichterbij eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte