Transparent
Inloggen
Sluiten

Rechter kritisch naar gemeente Almelo

4 januari 2006 19:05 - Supportersvereniging PSV

Verslaggever: MP

Vanmiddag was voor de rechtbank in Almelo de zitting tegen de 15 bestuurlijke ophoudingen voorafgaande aan de wedstrijd tussen Heracles en PSV op 13 augustus 2005. Burgemeester knip heeft destijds een 15-tal PSV fans bestuurlijk opgehouden wegens het ontduiken van de combiregeling en vrees voor verstoring van de openbare orde. Naast de al lopende procedure vanwege het opleggen van een verplichte combiregeling heeft de Supportersvereniging PSV samen met de 15 fans een procedure tegen de gemeente aangespannen.

De advocaat van de fans heeft in zijn pleitnota met name aangeven dat de ophoudingen een veel te zware maatregel was ?n dat de burgemeester helemaal niet aan de PSV fans had verboden om vooraf aan de wedstrijd in de stad te komen. In een zitting die vandaag ruim 2 uur duurde is met name de Gemeente Almelo kritisch ondervraagd. Van de ruim 2 uur zijn er zeker 1,5 uur vragen gesteld aan de vertegenwoordiger van de gemeente. Waarbij de vertegenwoordiger op een aantal punten zelf al aangaf dat de maatregelen van de Burgemeester "niet de schoonheidsprijs" verdienen. De uitspraak wordt uiterlijk medio februari verwacht.

Meer op Supportersvereniging PSV




Tags

gemeente almelo combiregeling ophoudingen procedure vertegenwoordiger zitting advocaat bestuurlijk heracles knip ondervraagd ontduiken opgehouden opleggen pleitnota rechtbank supportersvereniging tal verboden verstoring

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.846 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.