PSV via knappe zege naar halve finale: 2-3 in Groningen

1 februari 2006 22:38

PSV heeft na een goede wedstrijd de halve finale van de Gatorade Cup behaald. Tegen een goed in vorm zijnd FC Groningen won PSV verdiend met 2-3. Pas in de slotfase werd het nog spannend toen FC groningen drie minuten voor tijd op 2-3 kwam. Bij rust stond PSV met 0-3 voor. Cocu was de grote man met twee goals.

PSV had vooraf afgesproken direct de aanval te zoeken op zoek naar een vroege goal. Die kwam er ook. na vijf minuten creerde PSV de eerste mogelijkheid en dat leverde direct de 0-1 op. Een vrije trap van Culina werd doorgekopt naar Cocu. Die stond buitenspel, maar mocht van de grensrechter toch de 0-1 scoren.

Na een prachtige actie van Alex (bal technisch terugleggen met buitenkant voet) kon Farf?n de 0-2 aantekenen. Twee minuten daarna viel direct de 0-3. Het was opnieuw Cocu die via een prachtige omhaal de 0-3 maakte.

PSV nam in de tweede helft gas terug. De ploeg bleef echter geconcentreerd spelen op de verdediging en had af en toe gevaarlijke uitvallen. Ook na de toevallige 1-3 van Nevland was er nog geen vuiltje aan de hand. Pas in de slotminuten werd het na de 2-3 nog enigzins spannend.

Bekijk het liveverslag van Celinefan via de link hieronder naar het scorebord.