Transparent
Inloggen
Sluiten

Heracles won al 3x in Eindhoven

9 februari 2006 17:05

Heracles is opgericht op 3 mei 1903 en behoort daarmee tot ??n van de oudste voetbalverenigingen in het Nederlandse betaalde voetbal. Heracles werd in 1927 en 1941 kampioen van Nederland. Vanaf de invoering van de landelijke eredivisie in het seizoen 1956/57 speelde Hercales van de in totaal 50 seizoenen er slechts 6 in de eredivisie. In totaal speelde PSV 7 thuisduels in competitieverband tegen Heracles. Er werden 3 duels gewonnen, 1 gelijk gespeeld en ook 3 duels gingen er verloren.

In het seizoen 1937/38 verloor PSV in de kampioenscompetitie thuis met maar liefst 7-1 van Heracles. Drie seizoen later herhaalde de ploeg uit Almelo deze stunt: 1-5. Heracles werd landskampioen met een voorsprong van vier punten op nummer twee PSV. Midden jaren 60 speelde Heracles vier seizoenen achtereen in de eredivisie. Alleen het laatste seizoen kon PSV met grote cijfers winnen.

In 1974 is er een splitsing doorgevoerd tussen de amateur- en de betaalde afdeling van Heracles om de risico's van het bedrijven van betaald voetbal niet af te wentelen op de amateur-afdeling. De profs gingen verder onder de naam SC Heracles'74. In het seizoen 1974/75 schreef eerste-divisionist SC Heracles geschiedenis door Ajax uit het bekertoernooi te knikkeren. 22 jaar later wist Heracles deze stunt zelfs te herhalen door opnieuw de Amsterdammers in de beker te verslaan.

In het seizoen 1984/85 gingen 2000 supporters naar Roosendaal om SC Heracles te zien promoveren. Het seizoen erop verloren de Almelo'ers met maar liefst 5-0 in Eindhoven. SC Heracles ging met slechts 12 punten roemloos ten onder in de eredivisie. De 0-3 winst bij de plaatselijke rivaal FC Twente was h?t hoogtepunt van het seizoen.

Sinds juli 1998 heet de club Heracles Almelo. Omdat de ploeg die nooit afbreuk gedaan heeft aan haar zwart witte gestreepte tenue vorig seizoen kampioen van de eerste divisie werd, mag het zaterdag 11 februari voor de achtste keer aantreden tegen PSV. Meer over de statistieken: archief.




Tags

heracles eredivisie almelo afdeling amateur aantreden afbreuk archief divisionist hercales herhalen knikkeren nederland plaatselijke rivaal roosendaal splitsing tenue twente voetbalverenigingen wentelen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla business dichterbij eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte