Transparent
Inloggen
Sluiten

Slechts 1x verloren tegen Franse club

18 februari 2006 20:25

In het verleden speelde PSV in Europca-Cup verband twaalf keer eerder tegen een Franse tegenstander. In Eindhoven won PSV vijf keer, speelde het zes keer gelijk en leed het ??n nederlaag. Opvallend is dat bijna alle gelijke spelen doelpuntloos waren. Negen van de twaalf keer dat PSV een Franse ploeg trof, betrof het knock-out wedstrijden. Vijf keer (Bastia, Bordeaux, Auxerre, AS Monaco en Lyon) waren de Eindhovenaren de betere over twee wedstrijden. De drie keer dat PSV in Champions League pouleverband een Franse ploeg trof, eindigde het alle drie de keren achter de Franse ploeg.

Eind jaren zeventig speelde PSV drie keer tegen St. Etienne, twee keer voor de Europa Cup I, ??n keer voor de UEFA-Cup. De eerste twee keer kan PSV een 1-0 nederlaag in Frankrijk niet wegpoetsen. De derde keer leek PSV met een 2-0 winst (Ren? van de Kerkhof en Adri Koster) in Eindhoven de return met vertouwen tegemoet te kunnen zien. In St. Etienne leed PSV echter een smadelijke 6-0 nederlaag. In 1978 sleepte PSV in eigen huis tegen Bastia de UEFA-Cup binnen. Door doelpunten van Willy van der Kerkhof, Gerrie Deijkers en Willy van der Kuijlen won PSV met 3-0 van de Corsicanen.

In het succesvolle seizoen 1987/88 ging PSV door het doelpuntloze gelijkspel in Eindhoven en de 1-1 in Bordeaux (doelpunt Wim Kieft) naar de halve finale van de EuropaCup-1. In het seizoen 1990/91 kon PSV wederom een 1-0 uitnederlaag tegen een Franse ploeg niet wegwerken. Tegen het nietige Montpellier bleef het 0-0. In het seizoen 2001/02 kwam PSV in de 5e wedstrijd van de Champions League niet verder dan 0-0 tegen Nantes waardoor PSV in Instanboel een resultaat neer moest zetten, wat niet lukte.

Een seizoen later won PSV de 5e wedstrijd van de Champions League tegen Auxerre met 3-0. Bruggink, Rommedahl en Robben tekenen voor de doelpunten. In het seizoen 2003/04 leed PSV haar eerste thuisnederlaag tegen een Franse ploeg. In de eerste wedstrijd voor de Champions League won AS Monaco met 2-1 in Eindhoven. In hetzelfde seizoen werd er voor de UEFA-Cup wel gemakkelijk (3-0) gewonnen van Auxerre.

Vorig seizoen nam PSV wraak tegen AS Monaco door thuis met 1-0 te winnen. Een ronde verder, in de kwartfinale, werd ook Olympique Lyon verslagen waardoor de Eindhovenaren het vooraf onmogelijke presteerde door de halve finale van de Champions League te bereiken. PSV nam na de 1-1 eindstand de penalties beter. Net als tegen Monaco was verdediger Alex opvallend genoeg de doelpuntenmaker bij PSV.




Tags

monaco auxerre uefa bastia bordeaux etienne kerkhof lyon willy adri bruggink corsicanen deijkers doelpuntenmaker doelpuntloze europacup europca frankrijk gerrie instanboel kieft koster kuijlen montpellier nantes nietige onmogelijke penalties pouleverband ren robben rommedahl thuisnederlaag uitnederlaag vertouwen wegpoetsen wegwerken wraak zeventig

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage