Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV dichtbij uitschakeling na 0-1 nederlaag

21 februari 2006 22:36

PSV is op de rand van uitschakeling in de Champions League. In de tweede ronde verloor de ploeg in het Philips Stadion met 0-1. Juninho scoorde na ruim een uur het enige doelpunt van de wedstrijd. 9 minuten voor tijd moest Govou met zijn tweede gele kaart van het veld. PSV kon er niet meer van profiteren.

PSV begon uitstekend aan het duel. Al in de tweede minuut kreeg Vennegoor of Hesselink een prachtige kopkans. Die bal werd gestopt. Daarna ontspon zich een duel waarin vooral de as van PSV met Alex, Ooijer, Cocu, Simons en Vennegoor de ploeg droeg. Zij moeste het kwaliteitsverschil tussen beide ploegen compenseren. Met name de backs hadden het erg moeilijk.

Olympique Lyon kreeg diverse mogelijkheden door persoonlijke fouten achterin. Die werden niet afgestraft. In de tweede helft gebeurde dat alsnog. Het was dit keer Gomes, die PSV al vaak redde, die opzichtig in de fout ging. Hij beoordeelde een vrije trap helemaal verkeerd en zag de bal van Juninho in de goal verdwijnen.

PSV probeerde het daarna nog wel. Het kreeg vlak voor tijd via invaller Kone de ideale kans op de gelijkmaker. Nadat hij de keeper had uitgespeeld schoot hij de bal echter op de paal. Dat was al de tweede keer dat het houtwerk was geraakt. Eerder legde Alex een bal al op de lat.

[later meer]




Tags

juninho vennegoor cocu gomes govou hesselink houtwerk kone kopkans kwaliteitsverschil lyon moeste ontspon ooijer rand simons

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla business dichterbij eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte