Transparent
Inloggen
Sluiten

Supportersvereniging vraagt Eindhovense politiek om steun voorafgaand aan verkiezingen

23 februari 2006 18:32

Verslaggever: RvN

Met de gemeentelijke verkiezingen voor de deur heeft de Supportersvereniging een open brief gestuurd aan alle politieke partijen om de politiek op te roepen het verzoek van PSV voor een garantstelling voor een betere hypotheek te honoreren.

De open brief

Gemeente, sta als ??n man achter ?Eindhovens Trots?

Als ??n man stonden de supporters van PSV dinsdagavond achter het team van Guus Hiddink in de Champions League. Gewonnen werd er deze keer helaas niet, maar de twaalfde man genoot opnieuw van rood-wit. Vijfendertigduizend fans genoten van rood-wit. Heel Eindhoven genoot van rood-wit. Op het hoogste podium van Europa, tegen een grootmacht uit Frankrijk. D??r stond PSV, als trots van Nederland, voor het zoveelste jaar op een internationaal topniveau. De landskampioen, officieel gekozen tot ?Eindhovens Trots?, samen met de stad ook nog eens gastheer van de prestigieuze UEFA Cup-finale. Allemaal schitterende promotie voor Eindhoven!

Om internationaal een woordje mee te blijven spreken is kwaliteit nodig. En kwaliteit kost geld. We weten uit de krant allemaal dat het huishoudboekje van PSV er vorig jaar niet al te rooskleurig opstond, maar daar komt verandering in. Via mijn contacten als voorzitter van de Supportersvereniging PSV heb ik vernomen dat de club heel ver rond is met een grote financi?le instelling, wat betreft een akkoord over de lastenverlaging van het eigen stadion. Door middel van een herfinanciering (de jaarlijkse lasten op het stadion moeten omlaag!) van de hypotheekrente heeft de club meer middelen tot zijn beschikking. Het zou gaan om een aanzienlijke verlaging, waarmee PSV z??r gebaat zou zijn.

Financi?le huishouding

Nu komt het. Want wat de banken wel eisen, is een eveneens aanzienlijk gemeentelijke garantie. De gemeente Eindhoven moet in woord en daad als ??n man achter PSV staan, om er zo voor te zorgen dat de financi?le huishouding van de club de komende jaren gezond blijft. De gemeente kan een hele grote bijdrage leveren! Dat is in het belang van PSV, van de supporters, van de stad Eindhoven en van Nederland als vooraanstaand voetballand. Begrijp goed: het is n?et zo dat de gemeente ineens over de brug moet komen en dient te gaan betalen, maar ze moet alleen garant staan voor een bepaald bedrag. Dat is heel iets anders.


Vanuit de directie is er een brief verzonden aan het college van B&W van Eindhoven, met het verzoek tot die gemeentelijke garantie. Ongeacht de uitkomst op 7 maart aanstaande, ongeacht de beloftes die partijen doen: dit overstijgt in mijn ogen de verkiezingen. Wie er ook wint, van welke kleur ook; het gaat hier om de club, de stad en de twaalfde man. Als de kosten van onze geliefde club aanzienlijk omlaag kunnen, met steun van de banken en op de achtergrond de gemeente, blijft PSV op hetzelfde podium als dinsdag staan. Want d??r, tussen de Groten van Europa, hoort ons rood en wit thuis. Dus gemeente, sta op!

Met vriendelijke groet,
Ger van Os
Voorzitter Supportersvereniging PSV

Meer op




Tags

gemeente supportersvereniging verkiezingen brief gemeentelijke garantie huishouding nederland twaalfde beloftes brug college daad frankrijk garant garantstelling gastheer geliefde ger groet groten herfinanciering hiddink honoreren huishoudboekje hypotheek hypotheekrente lastenverlaging overstijgt promotie rooskleurig topniveau uefa verlaging vernomen verzonden vijfendertigduizend voetballand vooraanstaand vriendelijke

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.846 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage