Uitstekende overwinning voor PSV: 4-1 tegen Heerenveen

4 maart 2006 21:24

PSV heeft een uitstekende overwinning behaald op Heerenveen. In het Philips Stadion werd het na een goede wedstrijd van PSV 4-1. Kone (2x), Cocu en Alex tekenden voor de doelpunten.

PSV begon wervelend aan het duel in Eindhoven. De ploeg was in zeer goede doen. Het verzuimde alleen om dit op het scorebord tot uitdrukking te brengen. Pas in de 37ste minuut opende Kone de score. Nog geen vijf minuten daarna maakte Cocu er 2-0 van.

PSV verzuimde verder uit te lopen. In de tweede helft nam de ploeg vervolgens logischerwijs gas terug, ook al met het oog op Olympique Lyon volgende week. Omdat Heerenveen via een scrimmage (De Vries kopte via Alex raak) op 2-1 kwam, werd het weer spannend. Dat duurde een kwartiertje. PSV kon weer aanzetten. Ee kwartier voor tijd leverde dat de veilige 3-1 op. Bij een vrije trap haalde Alex ongenadig hard uit en schoot hij prachtig binnen. Vervolgens maakte Kone het mooi af door de 4-1 nog binnen te werken.