Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV won ??n keer in Frankrijk

6 maart 2006 19:32

In het verleden speelde PSV in Europca-Cup verband twaalf keer eerder tegen een Franse tegenstander. In Frankrijk wist PSV ??n keer te winnen, speelde het zes keer gelijk en leed het vijf nederlagen. Negem van de twaalf keer betrof het knock-out wedstrijden. Vijf keer waren de Eindhovenaren de betere over twee wedstrijden. De drie keer dat PSV in de Champions League groepfase een Franse ploeg trof, eindigde het alle drie de keren achter de Franse ploeg.

Eind jaren zeventig speelde PSV drie keer tegen St. Etienne, twee keer voor de Europa Cup I, ??n keer voor de UEFA-Cup. Alle drie de keren, waaronder de smadelijke 6-0 op 7 november 1979, verloor PSV in Frankrijk en alle drie de keren was PSV ook uitgeschakeld. Voor de finale in de UEFA-Cup in 1978 speelde PSV de eerste wedstrijd op Corsica tegen Bastia met 0-0 gelijk waardoor het thuis de UEFA-Cup in de wacht kon slepen. In het succesvolle seizoen 1987/88 speelde PSV in Frankrijk met 1-1 gelijk en bereikte PSV ten koste van Bordeaux (winnaar van de Franse triple) de halve finale dankzij het uitdoelpunt van Wim Kieft. In het seizoen 1990/91 verloor PSV in de 1e ronde van het Europacup-II toernooi in Frankrijk met 1-0 van Montpellier en kwam het thuis net als twee keer eerder tegen St. Etienne niet verder dan 0-0.

Drie seizoen geleden verloor PSV op 11 september 2001 van FC Nantes de eerste wedstrijd van de Champions League met maar liefst 4-1. Een seizoen later speelde PSV de eerste wedstrijd van de Champions League ook weer uit tegen een Franse ploeg. In en tegen Auxerre werd met 0-0 gelijk gespeeld. Vorig seizoen kopte Jan Vennegoor of Hesselink PSV vlak voor tijd naast AS Monaco waardoor PSV thuis tegen Deportivo nog kans had zich te plaatsen voor de volgende ronde. Ondanks een 2-0 voorsprong lukte dat niet waardoor in de UEFA- Cup Auxerre de tegenstander werd. Dankzij Lucius werd er bij de ploeg van Kalou knap met 1-1 gelijkgespeeld. Op 9 maart 2005 wist PSV voor het eerst te winnen in Frankrijk. AS Monaco werd met 2-0 verslagen. Een ronde verder wist PSV knap met 1-1 gelijk te spelen tegen Olympique Lyon.




Tags

frankrijk uefa auxerre etienne monaco bastia bordeaux corsica deportivo europacup europca groepfase hesselink kalou kieft lucius lyon montpellier nantes negem triple uitdoelpunt vennegoor zeventig

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage