Transparent
Inloggen
Sluiten

OB: Voorzitter PSV wil snel duidelijkheid

9 maart 2006 18:22

PSV-voorzitter Rob Westerhof wil voor het einde van de maand duidelijkheid over de toekomst van de Eindhovense club. PSV werd woensdag in de Champions League roemloos uitgeschakeld door Olympique Lyon.

Die wedstrijd toonde volgens de preses aan dat de club nog veel werk te verzetten heeft. De prioriteit ligt bij coach Guus Hiddink. Blijft hij of kiest de oefenmeester voor een nieuw avontuur?

"Die zaak moet voor het einde van de maand afgerond zijn", aldus Westerhof donderdag. "Tot op heden heb ik echter niets gehoord van de Russische bond, die Hiddink als coach zou willen. Ook studeert hij in het vliegtuig nog geen Russisch. Ik ga er vanuit dat we eind maart weten waar we aan toe zijn."

Kwantitatief
Volgens Westerhof moet er de komende maanden veel meer werk verzet worden dan het behoud van trainer Hiddink. De kansloze uitschakeling tegen Olympique Lyon maakte hem duidelijk dat PSV nog niet tot de Europese top behoort: "We moeten een nog bredere selectie krijgen om op dit niveau mee te kunnen. Vorig seizoen hebben we het geluk gehad dat we bijna geen blessures hadden. Nu was dat wel zo en dan is het verschil met Lyon groot. Zij kunnen bij blessures of schorsingen gelijkwaardige spelers inbrengen. Wij komen vooral kwantitatief tekort."

"Bij het bepalen van het beleid kun je nooit plannen om vast bij de top acht van Europa te horen. Dat zie je ook aan de clubs die samen met ons zijn uitgeschakeld. Bayern München, Chelsea en Real Madrid zijn toch niet de minste namen. Maar ons speerpunt in de komende maanden is vooral om het verschil tussen ons en een club als Lyon kleiner te maken. De wedstrijd van woensdag heeft aangetoond dat we te kort komen. Het verschil is gewoon te groot."

Of Guus Hiddink blijft, zal belangrijk zijn in die poging goede spelers aan te trekken. De naam van Hiddink werkt immers als een magneet. Hiddink heeft inmiddels een aantal scenario's bij Westerhof neergelegd met daarin de mogelijkheden die hij ziet om aan PSV verbonden te blijven. Westerhof: "In de basis zijn dat twee opties: hij blijft of hij gaat weg, maar daarbinnen zijn nog wel wat andere mogelijkheden ja."

Scherp
"We moeten scherp reageren op de ontwikkelingen. Welke spelers gaan weg en welke blijven? In overleg met Hiddink moeten we daarin nu snel beslissingen nemen. We moeten nu al gaan bouwen aan het team voor volgend seizoen."

Naast de onzekerheid over het aanblijven van Hiddink weet PSV ook nog altijd niet of aanvoerder Phillip Cocu bij de club blijft. "We praten continue met elkaar", aldus Westerhof. "Cocu heeft een voorbehoud gemaakt dat vooral gaat over zijn fysieke gesteldheid. De afgelopen weken, met daarin een groot aantal topwedstrijden, zal daarin een beslissende rol spelen. Ik denk dat hij graag wil weten hoe hij een week als deze doorkomt."




Tags

hiddink westerhof lyon cocu kwantitatief aanblijven bayern bredere chelsea continue doorkomt gesteldheid madrid magneet oefenmeester onzekerheid poging preses studeert verzet voorbehoud

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.846 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage