Transparent
Inloggen
Sluiten

Blind: 'Europa belangrijker dan PSV'

10 maart 2006 17:53

Danny Blind vind het duel met Internazionale van komende dinsdag belangrijker dan de competitiewedstrijd tegen PSV. "PSV is een van de 34 wedstrijden in de competitie; een van de resterende wedstrijden beter gezegd. Mocht het misgaan, dan heb je herstelmogelijkheden. Tegen Inter heb je die niet."

Vanaf dit seizoen moeten de ploegen die eindigen achter de landskampioen Europees voetbal veilig stellen in de playoffs. Ajax heeft zes punten voorsprong (en een beter doelsaldo) op de huidige nummer zes. Direct verzekerd van Europees voetbal zijn alleen de landskampioen en de bekerwinnaar. Mocht een ploeg de dubbel winnen, dan is de bekerfinalist direct verzekert van Europees voetbal. Omdat Feyenoord niet meer in het bekertoernooi zit, zou een landskampioenschap van PSV wel eens heel erg gunstig kunnen uitvallen voor de Amsterdammers.

Overigens won Ajax begin van het seizoen de JC-schaal van PSV terwijl ze een paar dagen later de heenwedstrijd in de 3e voorronde van de Champions League moesten spelen.




Tags

blind bekerfinalist danny feyenoord heenwedstrijd herstelmogelijkheden inter internazionale landskampioenschap misgaan playoffs verzekert voorronde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage