Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV verdiende goed aan Champions League

10 maart 2006 18:02

Verslaggever: JV

PSV heeft een aardig zakcentje overgehouden aan het optreden in de Champions League. De Eindhovenaren verdienden 6,2 miljoen euro over aan het lucratieve toernooi. Voordat er ook maar ??n wedstrijd was gespeeld, had PSV al 1,6 miljoen euro verdiend. Dat is het startgeld dat iedere deelnemer aan de Champions League ontvangt. Verder kreeg de Eindhovense ploeg een vaste vergoeding voor de zes groepswedstrijden (321.000 euro per duel) en premies voor de drie overwinningen (totaal 963.000 euro). Voor het bereiken van de achtste finales ontving PSV nog eens een bonus van 1,6 miljoen euro.

Omdat iedere ploeg ook meedeelt in de pot van de TV -en marketingopbrengsten, is het totaalbedrag dat op de bankrekening van PSV zal worden gestort pas bekend aan het eind van het seizoen. PSV moet echter wel genoegen nemen met een aanzienlijk kleiner deel van die opbrengsten dan clubs uit de grote voetballanden Engeland, Duitsland, Spanje en Itali? zelfs als ze in de 1e ronde al uitgeschakeld worden.

Meer op




Tags

bankrekening bonus duitsland engeland gestort itali marketingopbrengsten meedeelt overgehouden premies startgeld totaalbedrag zakcentje

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.846 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage