Transparent
Inloggen
Sluiten

Meer info over PAOK Thessaloniki

10 november 2000 14:28

Verslaggever: NvdL

PAOK Thessaloniki eindigde in het seizoen 99/00 op de vijfde plaats in de Griekse competitie en plaatste zich daardoor als laatste Griekse club voor de UEFA cup. In de eerste ronde schakelde de Grieken Beitar Jerusalem uit door thuis eerst met 3-1 te winnen om vervolgens in de uitwedstrijd in een spektakelstuk met 3-3 gelijk te spelen. In de tweede ronde lootte PAOK het lastige Udinese uit Itali?. Uit verloor PAOK met 1-0 maar kon dat thuis simpel rechtzetten met een verassend grote 3-0 overwinning.

Vorig seizoen kwam PAOK ook tot de derde ronde van de UEFA cup, maar moest toen zijn meerdere erkennen in Benfica, ookal wonnen de Grieken toen in Lissabon.

PAOK werd opgericht in 1926 en toont wat betreft structuur een grote overeenkomst met PSV. Ook PAOK is een club waar verscheidene sporten worden beoefend. PAOK heeft een proffessioneel basketbalteam en heeft verder net als PSV een atletiek en zwemafdeling. PAOK werd twee maal kampioen van Griekenland, in 1976 en in 1985 en veroverde tweemaal de Griekse beker, 1972 en 1974. De laatste jaren is de prijzenkast van de Grieken leeg gebleven.

Sterspeler van het door Dusan Bajievic getrainde team is de 28 jarige Patricio Camps. De Argentijns international kwam deze zomer voor 17 miljoen over van Velez Sarfield en scoorde tegen Udinese reeds zijn tweede en derde goal in de UEFA cup.

PAOK speelt zijn thuiswedstrijden in het fameuze Toumba stadion, wat staat voor tombe of grafkelder. Het stadion heeft een capaciteit van ruim 28.000 mensen. De fans van PAOK staan bekend om hun luidruchtigheid, zeker in Europese wedstrijden.

Meer op




Tags

paok grieken thessaloniki uefa udinese atletiek bajievic basketbalteam beitar benfica beoefend camps capaciteit erkennen fameuze getrainde grafkelder griekenland itali jerusalem lissabon luidruchtigheid ookal patricio prijzenkast proffessioneel sarfield schakelde spektakelstuk tombe toumba velez verassend verscheidene zwemafdeling

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke manolev nederland praag psvrijnwoude renners romario rvc santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie utrecht vip wedstrijdrapportage