Transparent
Inloggen
Sluiten

AZ heeft belangen bij verlies tegen Ajax

5 april 2006 20:38

Hoewel PSV tegen FC Groningen genoeg heeft aan een gelijkspel om voor de vijfde keer in zeven jaar tijd landskampioen te worden, kan de wedstrijd Ajax - AZ dat op hetzelfde tijdstip aanvangt er ook nog toe doen. Ook wanneer de Alkmaarders in de Arena niet weten te winnen, is PSV namelijk landskampioen. AZ, dat de titel al had opgegeven toen ze thuis verloren van PSV, heeft er overigens alle belang bij dat Ajax bij de eerste vijf eindigt.

Op het moment namelijk dat PSV landskampioen wordt, is bekerfinalist Ajax verzekerd van UEFA-Cup voetbal. Indien Ajax bij de eerste vijf op de ranglijst eindigt, zijn alle ploegen die deelnemen aan de CL-play-offs minimaal verzekerd van UEFA-Cup voetbal. Indien Ajax niet bij de eerste vijf op de ranglijst eindigt, moet de verliezer van de CL play-offs strijden om de laatste UEFA-Cup plaats tegen de winnaar van de UEFA-Cup play-offs. Als de ploeg van Louis van Gaal dus niet meer gelooft in de titel en zeker wil zijn van Europees voetbal, doet het er verstandig aan de drie punten cadeau te doen aan de Amsterdammers.




Tags

uefa titel aanvangt arena bekerfinalist cadeau gaal groningen opgegeven

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.844 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bla business dichterbij dwhm eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte