PSV eindigt competitie in stijl: 2-6 tegen NAC

16 april 2006 16:22

PSV heeft vanmiddag het seizoen in stijl afgesloten, door NAC Breda eenvoudig opzij te zetten: 2-6. PSV komt daarmee op 84 punten dit seizoen, slechts drie minder dan vorig seizoen. Het doelsaldo is met 71-23 ten opzichte van 89-18 wel een stuk minder.

PSV opende in de 4e minuut al de score. Jan Vennegoor of Hesselink kreeg de bal met een gelukje bij zich in het strafschopgebied en schoot hard in de verre hoek. Keeper Schollen was net te laat om een doelpunt te voorkomen.

Even later kreeg de thuisploeg nog de kans om gelijk te maken, via een strafschop tegen Culina. NAC-speler Derijck mocht aanleggen van 11 meter. Heurelho da Silva Gomes maakte zijn reputatie als penaltykiller echter weer eens waar. Hij zou in de tweede helft overigens vervangen worden door Zoetebier. Drie minuten later vond Jefferson Farfan wel het net: 0-2.

Na rust liep PSV verder uit via Vennegoor en Farfan, alvorens PSV-huurling Vonlanthen de 1-4 aantekende. Mika V?yrynen, de laatste tijd goed in vorm, maakte de 1-5. De 2-5 was van Derijck.

Aanvoerder Phillip Cocu scoorde de 2-6, een weergaloos doelpunt vanaf de middellijn stijf in de kruising.