Transparent
Inloggen
Sluiten

Al meer dan 80 bussen naar bekerfinale

17 april 2006 12:48

Verslaggever: MP

De bekerfinale tussen PSV en Ajax op zondag 7 mei in de Rotterdamse Kuip (aanvang 18.00 uur) belooft door de soepelere kaartverkoopvoorwaarden aan PSV-kant een waar voetbalfeest te worden. Vanuit Eindhoven vertrekken al rond de 80 bussen. Ook rijden er al zeven Randstadbussen en zullen meer dan 400 PSV-supporters met de eigen auto naar de Kuip afreizen. Vorig seizoen tegen Willem II, toen veel PSV-supporters vanwege de strenge kaartverkoopvoorwaarden massaal neutrale kaarten hadden aangeschaft, bleef de teller steken rond de 50 bussen.

In Amsterdam is de treincombi met 6.400 supporters uitverkocht en is men begonnen met het verkopen van kaarten in combinatie met een busreis. In 1998 werd de bekerfinale tussen PSV en Ajax, met in totaal slechts 22.500 toeschouwers, afgewerkt in een nog niet voor de helft gevulde Kuip. In zes dagen tijd waren er toen in Eindhoven wel 140 bussen volgeboekt. Voor Ajax en PSV zijn er deze editie minimaal 13.000 kaarten beschikbaar. Beide clubs kunnen hun totaal zelfs uitbreiden tot 17.000 kaarten. Voor neutrale toeschouwers zijn er, in tegenstelling tot in 1998, geen kaartjes beschikbaar. Voor PSV-supporters zijn er uiterlijk tot en met donderdag 4 mei zowel kaarten in combinatie met een busreis als in combinatie met een autoreis te koop.

Busreis

Per PSV (Seizoen/ Supporters) clubkaart kunnen er bij TicketBox drie kaarten worden gekocht voor de buscombi. Voor de buscombi worden de vakken op de 1e ring van de stadiontribune (vak Q t/m U) als eerste verkocht. Later volgen de vakken op de 2e ring van de stadiontribune (vak QQ t/m UU). De prijs voor het vervoer inclusief wedstrijdkaartje is ? 29,00. Deze prijs is mede mogelijk gemaakt doordat de Supportersvereniging PSV zowel leden als niet-leden voor slechts ? 10,00 per persoon kan laten meereizen naar Rotterdam. De personen zonder eigen clubkaart moeten alleen voor donderdag 4 mei op PSV.nl het registratieformulier deelnemers busreis hebben ingevuld en bij het instappen in de bus een geldig legitimatiebewijs (paspoort, identiteitskaart of rijbewijs) kunnen overleggen.

Behalve in Eindhoven kan er ook op andere lokaties worden opgestapt. Indien je met de bus vanaf het Philips Stadion (vanaf het parkeerterrein aan de westzijde van het stadion) wilt vertrekken, dien je bij TicketBox tribunecode 200 (= vak BUS) te selecteren. Indien je met de Randstadbus wilt gaan, dan dien je bij TicketBox tribunecode 301 (= vak NS.) te selecteren. Er is ook een beperkte mogelijkheid om gebruikt te maken van een opstappunt in Gilze Rijen, indien je hier gebruik van wilt maken dan dien je na het kopen van je kaart (tribunecode 200) contact op te nemen met de Supportersvereniging PSV, het telefoonnummer is 040-2574782.

Het rijnummer dat wordt afgebeeld op je omwisselbiljet correspondeert met je busnummer. Het is nog niet bekend hoe laat de bussen precies vertrekken, dit is namelijk afhankelijk van het aantal bussen dat zal rijden. De definitieve vertrektijden worden ongeveer een week van tevoren bekend gemaakt.

Autoreis

Voor de autocombi zijn 1.800 kaarten beschikbaar en is een PSV Uitkaart verplicht. Er kan dus ook maar ??n kaart per PSV (Seizoen/ Supporters) Club Card worden gekocht voor de autocombi. Voor de autocombi worden de vakken op de 1e ring van de stadiontribune (vak X1 t/m X4) vrijgehouden. De omwisselbiljetten kosten ? 19,00 en zijn via een nieuw online reserveringssysteem PSVuitwedstrijd.nl te boeken. Om de kaarten online te boeken dien je de PSV (Seizoen/Supporters) Club Card bij de hand te hebben. Het is ook mogelijk om kaarten te boeken voor andere PSV(Seizoen/Supporters) Club Card-houders indien je beschikt over (de barcode van) hun PSV (Seizoen/Supporters) Club Card.

Omwisselbiljetten voor de autocombi dienen op de wedstrijddag tussen 14.00 uur en 16.00 uur te worden omgewisseld bij het Philips Stadion. Hier ontvang je opnieuw een omwisselbiljet en een routebeschrijving naar een gereserveerd parkeerterrein bij De Kuip. Op dit parkeerterrein wordt de PSV uitkaart gescand en ontvang je vervolgens een toegangskaart voor de wedstrijd. PSV is nog aan het bekijken of er alternatieve omwissellocaties mogelijk zijn. Het is uitsluitend mogelijk om kaarten te boeken voor de autoreis indien je v??r maandag 2 april reeds je PSV (Seizoen/ Supporters) Club Card als PSV Uitkaart hebt laten registreren. Het is dus nu niet meer mogelijk om deze registratie alsnog te doen.

Voor de Ajax-supporters geldt een verplichte trein- en buscombi. Ze zijn bovendien verplicht om allemaal vanaf de Amsterdam Arena op te stappen, de omwisselbiljetten zijn alleen overdraagbaar aan supporters met een Ajax Club Card en de verkoop in Amsterdam stopt al op zaterdag 22 april. In tegenstelling tot PSV is Ajax ook verplicht een extra verzekering af te sluiten voor het busvervoer. Omdat treinvervoer nu eenmaal duurder is dan busvervoer en de supportersvereniging van PSV volgens Ajax ook nog eens een bijdrage heeft geleverd voor de kosten van het busvervoer betalen de Ajax-supporters aanzienlijk meer dan de PSV-supporters.

Meer op




Tags

autocombi bekerfinale busreis dien kuip autoreis buscombi busvervoer omwisselbiljetten parkeerterrein ring stadiontribune supportersvereniging ticketbox tribunecode uitkaart vakken clubkaart kaartverkoopvoorwaarden omwisselbiljet aanvang afgebeeld arena barcode belooft busnummer correspondeert editie gescand gevulde gilze houders identiteitskaart instappen legitimatiebewijs lokaties meereizen omgewisseld omwissellocaties opstappunt overdraagbaar paspoort psvuitwedstrijd randstadbus randstadbussen registratie registratieformulier registreren reserveringssysteem rijbewijs rijen rijnummer routebeschrijving soepelere strenge telefoonnummer toegangskaart trein treincombi treinvervoer uitsluitend vertrektijden vervoer verzekering voetbalfeest volgeboekt vrijgehouden wedstrijddag wedstrijdkaartje westzijde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.839 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

albert alcohol bakayoko brenet brobbey ehvdgxt excelsiorvriend gakpo izecson job koen lozano madueke maduro obelix obispo onzin paniek popcorn psvrijnwoude ridicuul rijbewijs roger santos sutalo trestena twente var xavisimons zusje