Transparent
Inloggen
Sluiten

Beasley gediscrimineerd in Nederland

30 april 2006 09:56 - Pittsburgh Tribune-review

Verslaggever: BvT

In een interview met de Pittsburgh Tribune staat PSV'er DaMarcus Beasley stil bij de verschillen tussen de Verenigde Staten en Nederland. Zo verbaast hij zich over de hoeveelheid fietsen en het feit dat mensen vaak bij lage temperaturen al op terrasjes buiten zitten. En uiteraard "dat alles hier mag". Beasley: "mensen roken hier weed zoals ze in de Verenigde Staten sigaretten roken, that's pretty crazy".

Tijdens wedstrijden ondervindt de zwarte Amerikaan regelmatig dat hij gediscrimineerd wordt. Vooral bij het nemen van corners zijn er "apengeluiden en spreekkoren" te horen. "Zelfs mijn teamgenoten plagen me ermee dat ik uit Amerika kom. Ze hebben het niet zo op Bush zeggen ze dan. Nogal dom, maar soms ook wel grappig."

Voorts vertelt Beasley in Nederland vooral om te gaan met zijn landgenoot bij Feyenoord, Cory Gibbs. Terwijl hij zijn vriendin, die niet mee is gegaan naar Nederland, mist, doet hij verder niet zoveel. "Iedereen weet dat ik de hele dag slaap. Ik slaap, ik slaap en ik slaap".

Meer op Pittsburgh Tribune-review




Tags

beasley nederland roken amerika apengeluiden bush corners cory crazy damarcus feyenoord fietsen gibbs grappig hoeveelheid landgenoot ondervindt pittsburgh plagen pretty sigaretten spreekkoren temperaturen terrasjes weed

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage