Wisselend succes voor PSV-ers

15 november 2000 22:17

Verslaggever: RvW

De PSV-ers hebben wisselend gepresteerd voor hun nationale elftal. Het succes kwam zoals al eerder gemeld van de Denen, waarbij Rommedahl 2 keer scoorde, waardoor Denemarken verdiend met 2-1 van Duitsland won. Heintze en Rommedahl werden beide gewisseld in de tweede helft. De vermoeide Johann Vogel speelde een uur mee in Tunesie in de wedstrijd Tunesie-Zwitserland. Het zou uiteindelijk 1-1 worden.

Joonas Kolkka verloor met Finland met 3-0 van Ierland. Kolkka schoot in de eerste helft op de lat en zag in de tweede helft een uitstekend schot geweerd door de Ierse keeper.

Hofland kende een matig debuut voor Oranje. Hij stond in de basis en werd in de rust gewisseld. Arnold Bruggink, ook in de basis, werd na 55 minuten gewisseld. De derde PSV-er, Mark van Bommel, speelde de tweede helft. Nederland won uiteindelijk met 1-2 van Spanje door doelpunten van Hasselbaink en De Boer.