Transparent
Inloggen
Sluiten

Heracles uit 'gewoon' vrij vervoer?

7 mei 2006 09:37 - TC Tubantia

Verslaggever: MP

De veiligheidsmensen van de gemeente, justitie, politie en Heracles lijken bij zinnen te zijn gekomen. Het aantal verhoogd risicowedstrijden van Heracles Almelo gaat het komende seizoen van zeven naar twee. Alleen de thuiswedstrijden tegen Ajax en FC Twente zijn nog wedstrijden met een verhoogd risico. Om geen geen enkel risico te lopen waren dit seizoen de duels tegen Feyenoord, FC Den Haag, FC Utrecht, FC Groningen en PSV ook verhoogd risicowedstrijden. Dit is uiteraard geen geldige reden.

De supportersvereniging van PSV spande dan ook een kortgeding aan. Hierdoor werd de verplichte buscombi (overigens alleen voor de fans uit Eindhoven) omgezet naar een regeling waar de supporters met de eigen auto naar Almelo konden afreizen. Waar ze om 18.00 uur moesten verzamelen op een parkeerterrein waar bussen (betaald door de gemeente Almelo) ze naar het stadion bracht. Ondanks dat er geen verbod was voor die tijd de binnenstad te bezoeken, werden daar 15 PSV-supporters die niemand tot last waren zomaar opgepakt.

Naast een beroepschrift tegen de opgelegde combi spande de supportersvereniging van PSV samen met deze fans een beroepschrift aan bij de rechtbank in Almelo tegen hun aanhouding op grond van een noodverordering. In de uitspraak werden de PSV fans op bijna alle punten in het gelijk gesteld. Tevens kregen zij een forse schadevergoeding toegekend. Ondanks dat Burgemeester Knip van Almelo te kennen gaf dat de uitspraak van de Bestuursrechter geen verrassing voor hem was en de bewuste noodverordening niet meer in te zetten, ging hij toch in hoger beroep bij de Raad van State.

Meer op TC Tubantia




Tags

almelo heracles beroepschrift gemeente risicowedstrijden spande supportersvereniging vervoer aanhouding beroep bestuursrechter buscombi combi feyenoord groningen justitie knip kortgeding noodverordening noodverordering parkeerterrein rechtbank regeling schadevergoeding state twente utrecht veiligheidsmensen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla business dichterbij eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte