PSV loopt 'dubbel-dubbel' mis

7 mei 2006 19:55

Verslaggever: aftertoucher

PSV heeft in de finale van Gatorade Cup de dubbel-dubbel tegen Ajax niet weten binnen te halen. De ploeg verloor uiteindelijk met 2-1 door een doelpunt in blessuretijd van Huntelaar.

In de eerste helft bleef het bij 0-0. De wedstrijd ging vrij gelijk op. PSV was optisch gezien de sterkere ploeg, maar benutte dat niet.

In de tweede helft scoorde Ajax in de 47e minuut de openingstreffer. Huntelaar kon binnenkoppen uit een hoekschop van Sneijder. Daarna nam PSV het heft in handen. Dat leverde direct mogelijkheden op. In de 54ste minuut werd een bal met het hoofd teruggelegd op Lamey die met een mooie volley de 1-1 binnenschoot.

In het vervolg was PSV de betere ploeg en werd de wedstrijd ontsierd door gele kaarten. Er werden veel overtredingen gemaakt. Zo ook door Tomas Galasek aan de kant van Ajax die in de eerste helft al geel had gehad. Hij kreeg nu weer de gele kaart te zien omdat die een overtreding op Timmy Simons beging. Galasek moest dus het veld in de 65e minuut verlaten met een rode kaart.

In die fase verzuimde PSV door te drukken waar het wel degelijk de mogelijkheden voor had. Ook aan de kant van PSV moest er iemand uit. Michael Lamey (maker van psv enigste doelpunt) werkte Babel aan de rechterkant naar de grond en moest het veld in de 71e minuut verlaten.

In de laatste 20 minuten kreeg PSV nog een grote kans via Beasley die op links in de korte hoek kon schieten. Hij koos voor een voorzet die gesmoord werd in de Ajax defensie.

In de slotfase werd Ajax sterker. Babel gaf in blessuretijd de bal nog voor. Er leek niets aan de hand maar Ball liet Huntelaar voor zich komen waardoor de Ajax spits in de korte hoek binnen kon schieten. Daarmee schoot hij Ajax opnieuw in de laatste minuut naar zege en dus naar de winst van de gatorade Cup.