Transparent
Inloggen
Sluiten

OB: Eindhoven stroomt vol met voetbalfans

10 mei 2006 18:34

Eindhoven stroomt woensdag vol met Spaanse en Engelse supporters die de finale om de UEFA Cup bijwonen. Volgens een politiewoordvoerder liepen rond half twee zeker 12.000 supporters door de binnenstad.

Woensdagavond beslissen het Engelse Middlesbrough en het Spaanse Sevilla in het Philips Stadion wie de UEFA Cup mee naar huis neemt.

De eerste supporters werden maandag al gezien in de lichtstad. Toen kon je ze nog op een hand tellen. Nu stoppen er om het kwartier bussen die supporters uitladen", aldus de zegsman. De supporters worden voor het PSV-stadion aan de rand van de Eindhovense binnenstad afgezet, waarna het rood/wit zich naar de binnenstad begeeft.

Rond twee uur worden de meeste vluchten verwacht op Eindhoven Airport en komen ook de treinen uit Amsterdam aan, zegt de woordvoerder die geen problemen verwacht. "Het zijn twee echte familieclubs met goedgeluimde supporters", weet de zegsman.

Wie door de binnenstad loopt, hoort voornamelijk Spaans en Engels om zich heen. Op de verschillende uitgaanspleinen vloeit het bier al rijkelijk. Veel horecagelegenheden zijn veel eerder opengegaan dan normaal.

De meeste Spaanse supporters zijn te vinden op de Markt. Daar is op grote videoschermen de weg naar de finale te zien die de Spaanse ploeg aflegde. De Engelsen kunnen hun finalegang bekijken op het Stadhuisplein.

Naast de duizenden supporters zullen ook de Spaanse kroonprins Felipe de Borbón en zijn vrouw Letizia Ortiz van Asturias de wedstrijd bijwonen.




Tags

uefa voetbalfans zegsman afgezet aflegde airport asturias begeeft bier borbon duizenden familieclubs felipe finalegang goedgeluimde horecagelegenheden kroonprins letizia lichtstad middlesbrough opengegaan ortiz politiewoordvoerder rand sevilla stadhuisplein treinen uitgaanspleinen uitladen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

alchemist bakayoko bastard bergwijn eredivisie feyenoord flamingo hato izecson jevon jong koen kou kroes madueke malaise manolev praag ramalho renners romario rvc sandler santos shevchenko skipper slot tuchtcommissie vip wedstrijdrapportage