Transparent
Inloggen
Sluiten

FIFA stelt zich achter de Zwitserse bond; Vonlanthen kan WK vergeten

6 juni 2006 19:32 - 20min.ch

Verslaggever: RvN

Een vertegenwoordiger van de FIFA heeft laten weten dat de FIFA zich achter de Zwitserse bond schaart en dus niet in zal gaan op de actie van Vonlanthen om alsnog een plaats in de WK-selectie van Zwitserland af te dwingen. Volgens de Zwitserse teamarts is het onverantwoordelijk om Vonlanthen in te zetten en loopt hij een risico een zwaardere blessure op te lopen. Om die reden zal Zwitserland hem niet op willen stellen, zo wordt aangegeven. Vonlanthen claimt echter weer zo goed als hersteld te zijn. De arts van de FIFA liet weten bij de spelerswijziging de medische gegevens bekeken te hebben en geaccepteerd te hebben dat een wissel om medische redenen nodig bleek. Nu is dat volgens de arts niet meer aan de FIFA. Dat zou alleen het geval zijn als er sprake zou zijn van valse gegevens in eerste instantie.

Volgens een vertegenwoordiger heeft Vonlanthen zijn positie bij het Zwitserse team er niet sterker op gemaakt met deze actie. Het was hem vooraf al afgeraden dit in de media te brengen en de actie door te zetten.

Meer op 20min.ch




Tags

fifa vonlanthen arts vertegenwoordiger zwitserland afgeraden onverantwoordelijk schaart spelerswijziging teamarts zwaardere

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage