PSV wint met 2-3 bij Newcastle United

29 juli 2006 17:21

PSV heeft de vriendschappelijke wedstrijd tegen Newcastle United met 2-3 gewonnen. Voor de Engelsen was het de presentatie voor het eigen publiek. PSV kwam op een 0-3 voorsprong door doelpunten van Farfan, Vennegoor of Hesselink en Culina. Na een uur spelen moest PSV mede door de wissels toestaan dat Newcastle United terugkwam naar 2-3. Daar zat nog wel een hele discutabele penalty bij.

0-1 Farfan ('16)
0-2 Vennegoor of Hesselink ('41)
0-3 Culina ('55)
1-3 Ameobi ('68)
2-3 Luque (penalty)

Farfan stond op de jusite plaats in een scrimmage na een inzet van Vayrynen om de 0-1 binnen te schieten. Vlak voor rust was het Vennegoor of Hesselink die de voorsprong verdubbelde. Hij schoot een voorzet van Lamey snoeihard binnen. PSV controleerde in de eerste helft de wedstrijd door verzorgd voetbal.

Na rust kwamen Salcido, Alex, Culina en Aissati in het veld voor Ball, Da Costa, Cocu en Ooijer. Culina scoorde na een minuut of 10 de 0-3 door een voorzet van Kone binnen te schieten.

Binnen een paar minuten kwam Newcastle United terug in de wedstrijd. Eerst wees de scheidsrechter een penalty verzoek van newcastle af. Vervolgens kopte Ameobi binnen. Slechts een paar minuten daarna was het zelfs 2-3 toen er opnieuw een penaltygeval ontstond. Addo raakte zijn tegenstander niet, maar kreeg toch een penalty tegen. Na de 2-3 kwamen Beerens, Smit en Feher nog in het veld.

Opstelling PSV: Moens, Lamey, Ooijer ('46 Alex), Da Costa ('46 Culina), Ball ('46 Salcido), Vayrynen ('73 Feher), Simons, Cocu ('46 Aissati), Kon? ('73 Beerens), Vennegoor of Hesselink en Farf?n ('73 Smit)

Opstelling Newcastle: Given, Carr, Bramble, Taylor, Ramage, N'Zogbia, Emre, Parker, Duff, Solano Ameobi