Transparent
Inloggen
Sluiten

Ook Raad van State stelt PSV fans in het gelijk

9 augustus 2006 16:55 - Nu.nl

Verslaggever: JV

De burgemeester van Almelo heeft vorig jaar augustus ten onrechte vijftien PSV-supporters laten oppakken. Dat heeft de Raad van State woensdagochtend bepaald. De supporters werden voor de wedstrijd Heracles-PSV preventief opgepakt toen ze op een terras zaten. Dat gebeurde op basis van een noodverordening waarvan die supporters niets wisten. Ze werden enkele uren vastgehouden op het politiebureau.

Eerder besloot de bestuursrechter al dat de burgemeester dat niet had mogen doen, maar tegen die uitspraak ging de gemeente Almelo in beroep. Ook de Raad van State stelde woensdag de supporters in het gelijk. De gemeente Almelo moet iedere supporter nu een schadevergoeding betalen van ruim zeshonderd euro.

De supportersvereniging van PSV die de rechtszaken voerde, reageerde woensdag met instemming. Voorzitter Ger van Os herhaalde wel dat de vrees voor wanorde ongegrond was. Hij noemde het bovendien wrang dat zijn leden indirect opdraaien voor de hoog opgelopen advocaatkosten.

Meer op Nu.nl




Tags

state almelo gemeente advocaatkosten beroep bestuursrechter ger heracles instemming noodverordening ongegrond politiebureau preventief rechtszaken schadevergoeding supportersvereniging terras uren vastgehouden wanorde wrang zeshonderd

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage