PSV verliest strijd om JC Schaal

13 augustus 2006 19:48

PSV is er niet in geslaagd om de Johan Cruijff Schaal te winnen. Net als vorig seizoen was Ajax in de strijd om de eerste prijs van het seizoen te sterk. Cocu scoorde kort na rust het enige doelpunt van de wedstrijd.

PSV had het in de beginfase zeer moeilijk met Ajax. dat leverde ook de verdiende openingstreffer op van Rosales. De PSV verdediging zag er daarbij niet goed uit. In het verloop van de eerste helft kwam PSV steeds beter in de wedstrijd en kreeg het de controle.

Na rust kwam PSV snel op een gelijke stand. Cocu kon geheel vrijstaand vanuit de rebound inschieten nadat Stekelenburg een eerste inzet nog had geblokkeerd. PSV probeerde voor de 2-1 te gaan, maar moest toezien hoe de net ingevallen Perez de 2-1 binnen kon werken. Moens weerde een inzet van Stam nog af, maar Perez was de scherpste in de rebound.

Het zou uiteindelijk ook nog 3-1 worden toen Sneijder de ruimte kreeg en met een mooie boog onhoudbaar over Moens de beslissende treffer binnenwerkte.