Transparent
Inloggen
Sluiten

Historie: kansen voor PSV in Poule C

24 augustus 2006 19:13

Verslaggever: BvT

PSV kent een vrij beperkte, maar wel degelijk roemrijke historie met de clubs die ze dit jaar zal treffen in de poulefase van de Champions League. Het meest in het oog springende feit is dat PSV in 1987/1988 zowel Galatasaray als Girondins de Bordeaux tegenstanders waren in 1987/1988, het seizoen dat PSV de Europacup I won. De Turken werden in de eerste ronde verslagen, de Fransen in de kwartfinale.

Beide overwinningen waren overigens nipt; PSV won thuis met 3-0 van Galatasaray en kon de tegenstander uit nog net op 2-0 houden. De wedstrijden tegen Bordeaux eindigden beide gelijk. PSV ging door vanwege een uitgescoord doelpunt.

Liverpool kwam PSV opvallend genoeg nog nooit tegen in een officiele wedstrijd. Wel won PSV in 1996/1997 een vriendschappelijk potje op vijandelijk terrein met 2-3. Engelse tegenstanders in het algemeen liggen PSV redelijk. Van de twintig internationale wedstrijden won PSV er 7, gingen er 8 verloren en eindigden er 5 gelijk. Meest recent is de Champions League Poule van 2004/2005. PSV kwalificeerde zich toen voor de tweede ronde via een gelijkspel tegen Arsenal.

Afgelopen zomer speelde PSV overigens twee oefenwedstrijden in Engeland. Bij Stoke City werd het 0-0, terwijl Newcastle United werd verslagen met 2-3.

Voor wat betreft Galatasaray zit er ook een persoonlijk tintje aan het treffen. Coach Eric Gerets leidde PSV van 1999 tot 2002. Ook speelde hij natuurlijk in Eindhoven, van 1985 tot 1992.

Meer op




Tags

galatasaray historie bordeaux arsenal engeland europacup gerets girondins kwalificeerde liverpool newcastle nipt potje poulefase stoke terrein tintje uitgescoord vijandelijk

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage