Goede 1-3 zege op Willem II

9 september 2006 21:24

PSV heeft zich op goede wijze gerevancheerd van de nederlaag tegen FC Twente. In de voor PSV altijd lastige uitwedstrijd in Tilburg werd met 1-3 gewonnen. Mendez scoorde het eerste en tweede doelpunt, Farfan het derde voor PSV. Naast smaakmaker Mendez kende ook Kromkamp een goed debuut.

PSV kwam al in de achtste minuut op achterstand. een vrije trap van Messoudi vloog op prachtige wijze in de goal. PSV leek er echter niet van onder de indruk. Met name Mendez was een opvallende speler die vanaf het middenveld zorgde voor de aansluiting bij de spitsen. De 1-1 viel na 14 minuten toen hij een bal die terugkwam uit de rebound gemakkelijk binnenschoot. Na 21 minuten schoot hij prachtig raak voor de 1-2. De 1-3 kwam eigenlijk op naam van Kone, maar zijn goal werd niet goedgekeurd omdat de scheidsrechter al hands had geconstateerd. Dat leverde Willem II rood op en PSV een penalty. Farfan benutte die in blessuretijd van de eerste helft. Door dat incident werd het duel direct beslist.

Met 10 tegen elf was de tweede helft een stuk minder. Er waren wel diverse kansen te noteren, waaronder een kopbal van Cocu op de lat. Gescoord werd er echter niet meer.

Aanvallend speelde PSV een hele behoorlijke wedstrijd. Verdedigend was het zaterdagavond allemaal wat minder. Dat leek vooral te maken te hebben met het ontbreken van PSV's rots in de branding Alex die ziek thuiszat.