Transparent
Inloggen
Sluiten

OB: PSV-voorzitter Westerhof kijkt om in weemoed

28 september 2006 19:02

Rob Westerhof was twee seizoenen voorzitter van PSV en neemt op 1 oktober afscheid. De Rotterdammer laat de club netjes verzorgd achter en hoopt als laatste kunstje het stadion te kunnen herfinancieren. Als dat lukt kan PSV miljoenen per jaar besparen. Westerhof hoopt de nieuwe hypotheek deze week in New York rond te krijgen.

Na afloop van de wedstrijd tegen FC Girondins de Bordeaux keek de preses terug. "Ik heb een mooie tijd gehad", aldus Westerhof. "Zowel sportief als financieel. We schrijven zwarte cijfers, zijn twee keer landskampioen geworden en ook in de Champions League hebben we het uitstekend gedaan. Ik kan niet anders dan tevreden zijn."

Mocht Westerhof erin slagen ook de hypotheek structureel op een lager niveau te krijgen, dan draaide de club onder zijn bewind inderdaad goed. Toch wil de club toe naar een andere structuur. Frits Schuitema, die nu al in de raad van commissarissen zit en vice-voorzitter is, neemt voorlopig de zaken van Westerhof over. Onder zijn leiding zoekt de club naar een algemeen directeur.

"Die moet de club gaan leiden", aldus Schuitema. "Tot nu toe was de voorzitter altijd onbezoldigd, maar daar willen we vanaf. In principe verandert er ook niet zoveel. De algemeen directeur gaat hetzelfde werk doen als Westerhof nu, alleen heet hij anders. Het moet iemand worden die ten minste affiniteit heeft met voetbal, maar het liefst al in de voetballerij actief is."

Westerhof kijkt met weemoed achterom. "Maar ik kon het echt niet combineren met mijn andere werkzaamheden. Dat ging niet meer. Maar ik ben trots op de club en ben blij dat ik met een overwinning in de Champions League afscheid kan nemen. Zondag ben ik terug in Nederland en dan ga ik naar de afscheidsreceptie van Riemer van der Velde in Heerenveen. Daarna zit het er voor mij echt op."

Meer op




Tags

westerhof weemoed hypotheek schuitema achterom affiniteit afscheidsreceptie besparen bewind bordeaux frits girondins heerenveen herfinancieren kunstje nederland onbezoldigd preses riemer rotterdammer york

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke overmars praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage