Spectaculair eind voor PSV: 4-1 tegen Roda JC

15 oktober 2006 16:22

PSV heeft een verdiende maar moeizame 4-1 zege behaald op Roda JC. Al na 5 minuten kwam PSV op achterstand. Balverlies door slechte communicatie tussen Lamey en Tardelli luidde de 0-1 door De Fauw in. Vanaf dat moment moest PSV de achtervolging in. De ploeg kreeg een reeks kansen via met name Arouna Kone. De spits faalde echter steeds voor het doel.

Het was de na rust in het veld gekomen Jefferson Farfan die de ban brak. Hij speelde zichzelf vrij en schoot vervolgens de 1-1 binnen. Twee minuten daarna werd het direct 2-1 via een prachtig doelpunt van de Braziliaan Alex, achter zijn standbeen langs.

In die fase kwam Roda JC ook met tien man te spelen door twee keer geel en dus rood voor Saeijs in vijf minuten tijd. In blessuretijd maakte PSV het definitief af via goals van de jonge Aissati en Beerens, beide invallers.