1-2 uitzege bij Galatasaray met dank aan Mondragon

18 oktober 2006 22:36

PSV won in een van PSV-zijde matige wedstrijd met 1-2 van Galatasaray. Lange tijd was de Turkse ploeg de betere. PSV kwam veel te weinig aan voetbal toe en mocht blij zijn dat de ploeg niet op een 2-0 achterstand kwam.

De ommekeer in de wedstrijd kwam na een uur spelen. Doelman Mondragon van Galatasaray speelde daar een belangrijke rol in. Hij leek een offday te hebben en liet een inzet van Kromkamp glippen. De rechtsback, die heel slecht in de wedstrijd zat, maakte toen de vroege 1-0 goed. Na 72 minuten werd het tegen de verhouding in zelfs nog 1-2. Invaller Vayrynen zette op randje buitenspel Kone vrij. Die liep op de keeper af. Mondragon deed bijna niets omdat hij wachtte op het fluitje voor buitenspel. Die kwam er niet, de 1-2 wel.

Eigenlijk vanaf het moment van de 1-1 was PSV de oppermachtige ploeg en kreeg het nog goede mogelijkheden om verder uit te lopen. In blessuretijd was Galatasaray nog even dichtbij de gelijkmaker, maar Gomes zorgde met een van zijn reflexen dat de drie punten aan PSV-zijde bleven.

Bekijk het verslag van minuut tot minuut via de link hieronder naar het scorebord.