Wedstrijdverslag PSV A1

9 december 2000 17:55 - Verslag op PSV forums

PSV A1 speelde vanmiddag op de Herdgang tegen de amateurs van Sportclub Feyenoord. PSV speelde uiteindelijk met 1-1 gelijk door een doelpunt van het jonge talent Klaas-Jan Huntelaar.

Een uitgebreid verslag van PSV Netwerk lid Forza:
Een team dat aan het begin van de competitie nog bij de bovensten meedeed, maar inmiddels is weggezakt tot plaats 7. Het eerste kwartier was echter wel voor SC Feyenoord, maar tot kansen leidde dat niet. De eerste voor PSV was voor Larsen die een vrije trap, nadat Takak hard onderuit was gehaald, centimeters over schoot. Huntelaar mocht in de blessuretijd van de eerste helft ook een vrije trap nemen, hij deed het nog beter, maar hier voorkwam de paal een voorsprong voor PSV. Al met al een licht overwicht voor PSV de 1e helft.

De 2e helft was interessanter, de eerste grote kans echter deed zich voor, voor Leitoe van SC Feyenoord, door een grote blunder van Coutinho die te vroeg en fout uitkwam (wat hem dde 1e helft ook al een keer gebeurde waar hij uiteindelijk goed wegkwam) kon Leitoe op de goal met alleen 2 meter achter zich nog Leijsten, echter op merkwaardige wijze gleed hij uit en belandde de bal daardoor slechts in het zijnet.

Daarna nam PSV toch duidelijk het heft in handen. Dit leidde in de 68e minuut eindelijk tot de verdiende voorsprong, een mooi afstandsschot van Huntelaar bracht de score op 1-0. Echter nog geen minuut later was het weer Coutinho die fout uitkwam waardoor Leitoe alsnog zijn fout goed kon maken en de 1-1 op het bord bracht. Daarna was het bijna alleen nog maar PSV. Takak op de lat, Huntelaar op de paal, Takak van 2 meter met de kop een centimer naast, de bal wou er niet in. Zo had PSV de 3 punten verdiend maar staken de feyenoorders de handen in de lucht toen er bij 1-1 in de 97e minuut af werd gefloten. Door pech maar ook een beetje door zichzelf kon PSV niet winnen.

Opstelling:
1. Coutinho 4 (je zult begrijpen dat hij nog goed wegkomt met dit cijfer, het was echt een off-day voor hem vandaag)
2. Evren 6
(90' Reneerkens)
3. Leijsten 6
4. Verhaegh 7 (ondanks dat hij niet de langste is, is hij kopend toch wel vrij sterk)
5. Larsen 6 (is eigenlijk linksbuiten maar doet het helemaal niet slecht op de linksback positie)
6. Chamlal 6 (net geen 7, speelde nu rechts centraal op het middenveld en deed dat vrij verdienstelijk)
7. Wau 7 (was op dreef, ging een paar keer goed zijn man voorbij, echter kan het mijns inziens toch nog veel beter)
8. Ayaz 6
9. Huntelaar 6 (net geen 7, creerde wel enkele kansen, maar was te veel onzichtbaar in deze wedstrijd)
10. Takak 6 (net geen 7, loopt het hele veld over, pakte op een gegeven moment op de rechtsback positie een bal af van een feyenoorder, echter was het vandaag bij hem niet altijd even goed, veel passes te kort en soms een beetje ongelukkig in zijn acties)
11. Kwakwa 5 (kwam helaas te weinig in het spel voor)
(78' Kr?ger)

Stats:
68' 1-0 Huntelaar
69' 1-1 Leitoe

18' Geel D. Versluis (Fey)
25' Geel Evren
45+2' Geel Tol (Fey)
60' Geel Ayaz
61' Geel Lawansuka (Fey)
78' Geel v.d. Boogaart (Fey)
96' Geel Bonsu (Fey)