Transparent
Inloggen
Sluiten

'PSV niet geplaatst bij loting UEFA Cup'

11 december 2000 22:27 - Discussie op PSV Forums

Verslaggever: RvW

Op basis van informatie op de UEFA internetsite kan opgemaakt worden dat PSV niet geplaatst is bij de loting voor de vierde ronde van de UEFA Cup en dus zal loten tegen een van de 8 betere ploegen van de 16. Indien de procedure van de UEFA, die officieel nog niet bekend gemaakt is, niet meer veranderd wordt ziet het plaatsingsschema er zo uit:

1. FC Barcelona 103.799
2. Inter Milaan 79.963
3. Parma 78.963
4. AS Roma 65.963
5. Girondins de Bordeaux 64.363
6. FC Porto 61.274
7. Slavia Praag 56.562
8. Celta de Vigo 53.799
-----------------------------------
9. PSV Eindhoven 52.333
10. Liverpool FC 49.727
11. FC Nantes 46.363
12. 1. FC Kaiserslautern 46.201
13. AEK Athene 43.433
14. VfB Stuttgart 42.201
15. Alav?s 29.799
16. Rayo Vallecano 29.799

Woensdag volgt zoals bekend de loting voor de vierde EN de kwartfinale van de UEFA Cup.

Op de Forums kiezen PSV fans alvast hun favoriete tegenstander, geef ook jouw mening (zie link hierboven).

Forumlid FORZA maakte een beschouwing van alle mogelijke tegenstanders:

Enige informatie omtrent de 8 die we kunnen loten, voornamelijk voor de actieve uitreizers hier:
Slavia Praag; Afstand: 846 Km.
Een ploeg die sinds 1993 6 maal 2e werd in Tsjechie, 1 maal derde en 1 maal kampioen (1996). Op dit moment maakt het een slechte reeks door in Tsjechie en is het gezakt naar de 7e plaats, maar vergeet niet, vorig jaar stonden ze in de kwartfinale van de UEFA cup, mede daardoor staan ze zo hoog op die UEFA ranglijst.

Inter Milan; Afstand: 953 Km.
Heeft Vieri weer terug in de gelderen na een blessure en verwacht wordt dat het team daardoor weer beter gaat draaien, tevens hebben ze een superster in Recoba, waar ik persoonlijk ook zeer gecharmeerd van ben. een voetballer die zeer veel kwaliteiten heeft. Dessalniettemin staan ze op dit moment 9e in Italie.

Girondins Bordeaux; Afstand: 1010 Km.
Nummer 1 van Frankrijk, met als bekendste spelers: Dugarry, Laslandes, Wilmots en Pauleta. De laatste 2 hebben er op dit moment samen 14 in liggen van de 25 voor Bordeaux. Dit seizoen zijn de Bordelais nog ongeslagen in Europa. Lierse, Celtic en Werder Bremen konden de Franse kampioen van 1999 niet verslaan.

AC Parma; Afstand: 1082 Km.
Een ploeg met toch veel bekende namen als: Buffon, Cannavaro, Sensini, Thuram, Conceicao, Almeyda, Micoud, Amaroso, Mboma en Milosovic. Op dit moment staan ze 4e vooral omdat de verdediging het zo uitstekend doet. Ze hebben de minst gepasseerde verdediging van Italie op het moment.

Barcelona; Afstand: 1423 Km.
Tja wie kent ze niet. Op dit moment 7e van Spanje.

AS Roma; Afstand: 1534 Km.
Speelt in de UEFA cup, maar is op dit moment misschien wel het sterkse team van Europa. Absoluut deze sterren vermijden. Delvechio, Aldair, Cafu, Zanetti, Candela en niet te vergeten de superaanval met Batistuta en Totti kunnen we beter links laten liggen.

Celta de Vigo; Afstand: 1882 Km.
Nummer 10 van Spanje die onder meer vorige week 3-3 tegen Barcelona speelde, ik heb ze toen gezien, en speelden vrij goed. Opvallendste spelers: Karpin, Celades, Mostovoi, Benni McCarthy en Catanha die alle drie de goals maakte tegen Barca.

FC Porto; Afstand: 2024 Km.
Nummer 1 van Portugal, een zeer goede ploeg die we niet moeten onderschatten, omdat ze van Anderlecht hebben verloren. Spelers als Baia, Secretario, Capucho, Paulinho, Assuncao en topscorer, met 13 uit 13, Pena zijn gerenomeerde namen.

Voor de busliefhebbers nog deze extra info:
Reistijden bij benadering:
Slavia Praag: Ong. 12 uur.
Inter Milan: Ong. 13 uur.
Bordeaux: Ong. 14 uur.
AC Parma: Ong. 15 uur.
Barcelona: Ong. 20 uur.
As Roma: Ong. 22 uur.

En voor zover ze busreizen organiseren naar deze laatste 2:
Celta: Ong. 27 uur.
Porto: Ong 29 uur.

Meer op Discussie op PSV Forums




Tags

uefa ong barcelona bordeaux celta inter parma porto praag roma slavia girondins loten milan tsjechie vigo aek alav aldair almeyda amaroso anderlecht assuncao baia batistuta bekendste benni beschouwing bordelais bremen buffon busliefhebbers busreizen cafu candela cannavaro capucho catanha celades celtic conceicao delvechio dessalniettemin dugarry forumlid forza frankrijk gelderen gepasseerde gerenomeerde internetsite kaiserslautern karpin laslandes lierse liverpool mboma mccarthy micoud milaan milosovic mostovoi nantes opvallendste pauleta paulinho pena plaatsingsschema portugal procedure rayo recoba reistijden secretario sensini sterkse stuttgart superaanval superster thuram topscorer totti uitreizers vallecano vermijden vfb vieri werder wilmots zanetti

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.845 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla dichterbij dwhm eredivisie exzfoxsy feyenoord flamingo kompas kou kroes madueke praag psveldhoven ramalho renners romario rvc sandler skipper soccernews sparta tuchtcommissie utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte wedstrijdrapportage