Transparent
Inloggen
Sluiten

Meer gegevens over Parma

13 december 2000 12:45

Verslaggever: BvT

PSV speelt in de vierde ronde van de UEFA Cup op 15 februari volgend jaar eerst thuis tegen AC Parma. ??n week later volgt de return in Itali?.

AC Parma versloeg in de derde ronde nog TSV 1860 M?nchen, door in Itali? 2-2 gelijk te spelen en vervolgens in Duitsland via twee late doelpunten van Amoroso en Conceicao 0-2 winnend van het veld te stappen. Met tien man weliswaar, net als de Duitsers.

In de Italiaanse competitie staat Parma momenteel zesde, voornamelijk omdat in uitwedstrijden veel punten verloren gaan. In tien wedstrijden wist Parma slechts 13 keer te scoren en kreeg het 8 doelpunten tegen. In de Coppa Italia verdedigt Parma donderdag tegen Internazionale een 6-1 thuisoverwinning.

De belangrijkste spelers van de Italianen zijn: Buffon, Cannavaro, Thuram, Conceicao, Almeyda, Micoud, Amaroso, Mboma en Milosovic.

Parma, dat net als PSV werd opgericht in 1913, won de UEFA Cup eerder in 94/95 en 98/99. Verder won het de Europacup II in 92/93, de Europese Supercup in 1993, de Coppa Italia in 91/92 en 98/99 en de Italiaanse Supercup in 1999.

Voorafgaand aan de loting schreven veel Italiaanse kranten over de mogelijke tegenstanders van Parma. Leuk detail daarbij was een stukje in de Milan Pink waarin de krant benadrukte dat Parma, PSV het beste maar kon vermijden wegens het gevaar dat uitgaat van de Eindhovense club. PSV wordt nogaltijd hoog aangeslagen in Europa, het is aan PSV om deze reputatie niet te beschadigen.

Meer op




Tags

parma conceicao coppa itali italia supercup uefa aangeslagen almeyda amaroso amoroso beschadigen buffon cannavaro duitsland europacup internazionale italianen mboma micoud milan milosovic nogaltijd pink reputatie schreven thuisoverwinning thuram tsv verdedigt vermijden

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

afm bakayoko bergwijn bla business dichterbij eredivisie feyenoord kompas kou kroes madueke oost overmars praag psveldhoven ramalho renners romario ruilen rvc sandler seat skipper soccernews sparta utrecht vip voorkennis waarheidsgehalte