Ajax verspeelt thuis punten tegen FC Twente

19 november 2006 16:22

Verslaggever: TS

Een week na de 'geslaagde' nederlaag tegen PSV verspeelde Ajax zondag voor eigen publiek opnieuw punten. De Amsterdammers kwamen in de Arena niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen FC Twente. Orlando Engelaar zette de Tukkers met een zeer fraaie volley al na 8 minuten op voorsprong. Vlak na rust scoorde Wesley Sneijder de gelijkmaker uit een vrije trap (onbekend is nog of Ajax-trainer Henk ten Cate het ook een doelpunt vond).

Door het puntenverlies staat PSV nu drie punten voor op de Amsterdammers. De landskampioen heeft bovendien een veel beter doelsaldo. Zaterdagavond verloor nummer drie, AZ, al van Feyenoord. Het gat naar de Alkmaarders groeide daardoor naar vijf punten. Al met al een prima weekend dus voor PSV.